Politimannen Adnan ble Årets Ildsjel under Idrettsgallaen 2024: – Helt rått

Foran et fullsatt Trondheim Spektrum ble politibetjent Adnan Naeem (45) utropt til årets ildsjel under Idrettsgallaen 2024.

Adnan Naeem blir årets ildsjel under Idrettsgallaen 2024.
Adnan Naeem blir årets ildsjel under Idrettsgallaen 2024.
Publisert Sist oppdatert

Politibetjenten, som til daglig har sitt virke på patruljeseksjonen i Oslo politidistrikt, ble før jul kåret til Årets Ildsjel i Oslo.

I begrunnelsen for å tildele ham prisen, beskrives Adnan som «tilgjengelig, tydelig og et godt forbilde». Det trekkes fram at han er en person ungdommene har stor respekt for og oppsøker for råd og hjelp.

Like over nyttår ble det klart at Adnan var en av de tre regionvinnerne som endte opp som finalister under Idrettsgallaen i Trondheim lørdag kveld.

Stående applaus

Da tidligere håndballspiller Tonje Sagstuen og kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery avslørte vinneren, kunne politibetjenten slippe jubelen løs.

«I kveld feirer alle 650 medlemmene i Romsås Idrettslag, alle på Oslo Øst, egentlig alle som driver med klubbidrett i Norge, og alle feirer deg, Adnan Naeem. For ditt engasjement, imponerende gjennomføringsevne og brennende entusiasme. Og ikke minst for å være mye mer enn bare en trener for veldig mange», sa NRKs kommentator mens et fullsatt Trondheim Spektrum ga Adnan stående applaus på vei opp på scenen.

– Tusen hjertelig takk. Litt sånn småskjelven akkurat nå, men det er en god følelse. Det er helt rått å stå her oppe og høre navnet mitt, sa Adnan fra scenen.

Med statsminister Jonas Gahr Støre og store deler av idretts-Norge i salen, startet politibetjenten med å takke juryen for nominasjonen. Deretter takket han alle ildsjelene i idretten.

– Jeg synes alle fortjener en kjempeapplaus for den jobben de gjør, oppfordret han, og fikk svar fra publikum.

Takket kona

I et intervju med Politiforum før jul, understreket Adnan at han ikke kunne gjort den jobben han gjør som frivillig for Romsås Idrettslag uten hjelp fra andre i lokalmiljøet og klubben.

Disse samarbeidspartnerne takket han også behørig under Idrettsgallaen.

Den største og den beste samarbeidspartneren sitter jo her i salen, det er kona mi.

– Jeg vil takke spesielt Romsås Idrettslag, som jeg er en del av. Fantastisk gjeng å jobbe sammen med. Og ikke minst alle samarbeidspartnerne våre. Den største og den beste samarbeidspartneren sitter jo her i salen, det er kona mi, sa Adnan.

Til Politiforum har han tidligere lovprist sin bedre halvdel for jobben hun gjør på hjemmebane, mens han stiller opp for idrettslaget.

– Gudene må vite hvordan jeg har fått tid til alt dette. Jeg har merka at det har vært veldig mye til tider, men jeg prøver å være flink til å planlegge. Og jeg har en veldig snill bedre halvdel hjemme som tar mye av ansvaret der, sa han.

– Barna er framtiden

I begrunnelsen for å tildele Adnan prisen som Årets Ildsjel i Oslo, heter det blant annet:

«Ungdommene på Romsås forteller at Naeem er mer enn en trener, han bryr seg også om deres mentale helse og velvære. Han motiverer og er oppmerksom, og er en person de alltid kan komme til for å slå av en prat.»

HEDERSMANN: Politibetjent Adnan Naeem etter
at han ble Årets Ildsjel i Oslo.
HEDERSMANN: Politibetjent Adnan Naeem etter at han ble Årets Ildsjel i Oslo.

Adnan vokste selv opp på Romsås, og fortalte i et tidligere intervju med Politiforum at det var idretten som redda ham. Dette motiverte ham til å gi tilbake.

– Jeg fikk et godt tips en gang om å tenke idrett som et samfunn, og ikke topp og bunn hele tida. Det synes jeg var veldig lurt. På bakgrunn av den tanken har vi klart å få inn flere og flere ungdommer. Vi viser dem tillit, gir dem muligheten og trekker oss litt tilbake, så blir det resultater, sa Adnan under Idrettsgallaen.

Vi må gi barna muligheten til å vise seg fram, for det er de som er framtida.

– Vi må gi barna muligheten til å vise seg fram, for det er de som er framtida. Vi må sørge for å legge til rette slik at de lykkes. Vi må få dem inn, se dem, bruke den kompetansen de har. Ressursene er der ute, fortsatte han.

Powered by Labrador CMS