Aker Solutions på Stord.

Politiet løsnet varselskudd under aksjon på Aker Solutions på Stord

En person forsøkte å løpe fra politiet ved Aker Solutions på Stord og politiet valgte å løsne to varselskudd. En polititjenestekvinne ble lettere skadd under hendelsen.

Publisert Sist oppdatert

Operasjonsleder Roger Litlatun i Sørvest politidistrikt sier til Bergens Tidende at det ble løsnet skudd i forbindelse med aksjonen - først to varselskudd, deretter med elektrosjokkvåpen for å få kontroll på mannen, som forsøkte å løpe fra politiet.

Mannen er trolig ansatt i et firma som jobber på Aker Solutions. Han er nå siktet for grov kroppsskade.

– Vi er helt i startfasen av etterforskningen, men er i gang med vitneavhør. Siktede er ikke avhørt, men det ønsker vi så fort det lar seg gjøre, sier politiadvokat Mads Lerum i en pressemelding.

Løsnet to varselskudd

Mannen er siktet etter han forsøkte å løpe fra politiet ved Aker Solutions på Stord fredag. Politiet løsnet to varselskudd under aksjonen og brukte deretter strømpistol for å få kontroll på ham.

Ifølge NRK ble det et basketak da første patrulje ankom stedet.

– En tjenesteperson fikk en skade i bakhodet. Da stakk gjerningspersonen av gårde, sier operasjonsleder Roger Litlatun i Sørvest politidistrikt.

Politikvinnen som ble skadet, er fraktet til Stord sykehus. Det samme er gjerningspersonen.

Skjedde inne i en brakke

Siktede jobber trolig ved Aker Solutions. Utageringen skal ha skjedd på en av brakkene inne på området til selskapet, skriver Bergens Tidende.

– Jobbet mannen på Aker Solutions?

– Det kan se ut som han er ansatt i et firma som jobber på Aker Solutions. Men vi har ikke helt kontroll på personalia ennå, sier seksjonsleder i politiet i Stord, Dag Vidar Nordhus, til avisen.

---

05.05.2023, klokka 09.50: Saken er oppdatert med informasjon om at det ble avfyrt to varselskudd og at det innledningsvis oppsto et basketak på stedet, samt at en person er pågrepet.

05.05.2023, klokka 13.48: Saken er oppdatert med ytterligere informasjon om hendelsesforløpet og siktelsen mot mannen.

Powered by Labrador CMS