Illustrasjonsfoto fra Arendalsuka 2023.
Illustrasjonsfoto fra Arendalsuka 2023.

ARENDALSUKA

Politiet beslagla tre droner under Arendalsuka

Det forteller stabssjef i Agder politidistrikt Vidar Arnesen til Politiforum.

Publisert

Arendalsuka går mot slutten, og med rekordmange påmeldte deltagere har politiet vært tilstede med både uniformert og mindre synlig mannskaper.

I år tok politiet i bruk en egen forskrift som stenger luftrommet, selv om det også tidligere ikke har vært tillatt å fly droner over området der arrangementet foregår.

Dermed er det kun droner med tillatelse fra politiet som kan få fly over Arendal sentrum.

Politiet har fått bistand fra nasjonale beredskapsressurser for å kunne avdekke eventuelle brudd på forskriften.

Fire droner registrert

Stabssjefen forteller politiet har beslaglagt tre droner, og at sakene vil bli fulgt opp videre i straffesakssporet. Dronepilotene kan forvente seg et forelegg.

En fjerde drone slapp unna for politiet.

- Vi har registrert flere droner, men de har vært utenfor restriksjonsområdet. De har vi ikke gjort noe med da de ikke er innenfor det området det er luftrestriksjon på, forteller Arnesen.

Ifølge han vil etterforskningen vise hva som har vært hensikten med dronene, men slik han kjenner sakene er det snakk om pilotene ikke har kjent til restriksjonene, eller har valgt å ignorere det.

- Det er ingen ting som indikerer at det er noe ulovlig virksomhet ut over det, som etterretning, legger han til.

Flere mindre episoder

Gjennom våpenvisitasjon har politiet også beslaglagt noen kniver. Ellers har et par personer blitt bortvist. Publikum har satt pris på synlig politi og har også meldt ifra om de har sett noe mistenkelig, forteller Arnesen.

- Noen hadde satt fra seg en koffert eller bag, og da melder publikum ifra. Siden vi har gode kapasiteter kan vi raskt definere det som hittegods slik at man unngikk evakuering, sier han.

Selv om Arendalsuka i skrivende stund ikke er over, har uka til nå blitt gjennomført uten alvorlige uønskede hendelser ifølge stabssjefen.

Dette er takket være en robust rigg av synlig og ikke synlig politi, og etterretning, sier han:

- Vi har jobbet godt med etterretning gjennom hele uka. Og man skal aldri undervurdere effekten av synlig politi tilstede.

Powered by Labrador CMS