Politibetjenten ble hugget med machete i Sveio kommune, i Vestland fylke. Tjenestemannen er ansatt i Sør-Vest politidistrikt.

Politibetjent hugget med machete i Sveio

En mann i 30-årene er siktet for drapsforsøk etter at en politibetjent ble rammet av et hogg med machete i Sveio på påskeaften.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Aftenbladets opprinnelige sak, skjedde hendelsen nord i Rogaland. Det har senere kommet fram at angrepet skjedde i Sveio kommune, rett nord for fylkesgrensen, i Vestland.

Den fornærmede politimannen skal ha vært alene da angrepet skjedde.

Politimannen bar en lettvest, og brystplaten hans fikk seg et stort hakk i forbindelse med macheteslaget, skriver avisen. Siktede, en mann i 30-årene, skal ha vært ruset da angrepet skjedde.

Mannen ble pågrepet klokka 19.49 på påskeaften i Sveio, opplyser politiadvokat Svein Håland i Agder politidistrikt til BT.

Fornærmede er ansatt i Sør-Vest politidistrikt, og saken er derfor overført til Agder politidistrikt.

Siktedes forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup i Advokatfirmaet Torstrup, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Vi har bedt om et nytt politiavhør for å avklare en del detaljer. Han har vært i politiavhør uten advokat og på et tidspunkt han var ruset, sier Torstrup.

---

13.04.2023, klokka 18.12: Saken er oppdatert med informasjon om at den siktede mannen ble pågrepet i Sveio kommune i Vestland, klokka 19.49 på påskeaften.

Powered by Labrador CMS