TEST: Varmesåler

Har du fått kalde føtter? Batteridrevne såler kan fikse problemet.

Publisert Sist oppdatert

Har du noen gang vært på trafikkontroll og hatt gleden av å være på stoppost i fire timer i ti beinkalde kuldegrader? Eller stått åstedsvakt på gjennomfrosset åsted i timevis påvente av kriminalteknikerne? Hvis svaret er ja, er jeg sikker på at du også har kjent kulden komme krypende opp gjennom skoene. Kjennetegnet har vært en forsiktig vugging fra fot til fot for å forsøke å holde liv i de stadig kaldere tærne, kombinert med å stadig kikke på klokka i påvente av vaktavløsning.

Med et par varmesåler i skoene, er problemet med denne typen kalde føtter løst. Har du fått kalde føtter av andre grunner enn å fryse, er ikke batteridrevne skosåler tingen.

Det finnes ulike systemer på markedet. Noen har batterier som festes utvendig oppe bak på skoen, noen har lange ledninger til batterier opp i lommene.

For å unngå ledninger og muligheten for å rive av batteriene som er montert på utsiden av skoen, valgte vi å teste varmesåler der det oppladbare batteriet er lagt inn i sålen. Fordelen er at dette funker så snart sålen er plassert i skoen.

Varmesålene fra Thermacell styres gjennom en snedig liten fjernkontroll til å ha i lomma. Med innstilingene «no heat», «medium» og «high» var brukervennligheten såpass stor at jeg ikke trengte eget kurs for å ta sålene i bruk. Reklamen lover varme i opp mot fem timer. Må du ha varme såler lenger, kjøper du toppmodellen med utskiftbare batterier.

Testen tok jeg på skytebanen. Stillestående tjeneste i minus 13. Da det var blitt passe kaldt, var det bare å liste hånden ned i lomma, og trykke på knappen på fjernkontrollen. Etter kort tid kunne jeg kjenne varmen bre seg der nede hos de ti små.

Så hvis du tåler enda en batterilader og enda en fjernkontroll, er dette tingen å legge i utstyrsbagen. Heldigvis følger det med en liten pose der du kan samle såler, lader og fjernkontroll. For noen kroner ekstra kan du også kjøpe lader som går på bilens 12V uttak.

Derfor er de bra:

  • Enkle å bruke med innebygde oppladbare batterier.
  • Trådløs fjernkontroll er et stort pluss.
  • Du gjør en bedre jobb når du ikke fryser på beina.

Dette kan bli bedre:

  • Av- og på-knappen på sålen er for små, og krever små fingernegler.
  • Sålen bygger litt i høyden, slik at skoen kan bli trang.

Fakta:

Pris: 1595 kroner

Produsent: Thermacell

Powered by Labrador CMS