TEST: Ikke i pose, men i sekk

Redaktøren i Politiforum har fått flere åpenbaringer etter å ha testet ryggsekk.

Publisert Sist oppdatert

Trengte jeg egentlig en ny ryggsekk? Min gamle velbrukte klatresekk var jo i daglig bruk og på ingen måte utslitt. Men en operativ kollega mente sekken fortjente en omtale, så jeg la til side gamlesekken, og tok 5.11 Rush med på tur. Jeg angrer ikke.

Det ble en forandring. Da klatresekken har ett stort hovedrom supplert med innvendig og utvendig rom i topplokket var jeg vant med en salig røre av alt som var i sekken. I sommer kunne jeg velge å ha full kontroll på hvor sekkens innhold var. Men det var en ulempe. Den skal du få til slutt. Først noen brukererfaringer.

Rush med 33,9 liters volum har et større hovedrom, samt et mindre hovedrom, og ikke minst en stor flat lomme med plass til kart eller dokumenter nær ryggplaten. Samt 14 andre lommer i ulik størrelse. Favorittlommen var den rett under bærehåndtaket der det var akkurat passe plass til solbrillene. Årets sommer gjorde at solbrillene lå mer i sekken enn på nesa, så brillelommen ble godt brukt, uten at brillene ble knust i sekken. I tillegg er det laget gjennomføring for drikkeslange fra vannpose i sekken for den som liker slikt.

Dette er en sekk som vokser med oppgaven. To kompresjonsstropper gjør at du får strammet inn sekken. Over alt finner du hemper der du med tau eller en karabin kan få festet det meste du klarer å bære. Trenger du å ta med et underlag, eller en ekstra fiskeveske for junior, går det fint. Eller er du på mer skarpe oppdrag, har du en sekk med store muligheter og som tåler mye. Til hverdagsbruk, er det fin plass til en pc og det du trenger på tur til og fra jobb. Der kommer spesielt rygglommen godt til anvendelse med muligheter for å ta med dokumenter som ikke skal krølles.

Ulempen er at alle lommene gjør at man må foreta en forholdsvis grundig ransaking av sekken når innholdet skal flyttes over i til en annen tilværelse. Der jeg før kunne tømme klatresekkens innhold på gulvet, må man med denne sekken faktisk rydde ut av alle de ulike lommene. Men så liker jo noen faktisk å ha det ryddig.

Produktene vi omtaler i denne spalten er ikke produktplassering. Produktene er på selvstendig grunnlag i redaksjonen anbefalt Politiforums lesere, gjerne etter innspill fra nettopp leserne.

Sekken er passe stor til enkle dagsturer. 10 kg i en såpass liten sekk var uproblematisk, polstringene er gode, så gode at det gikk fint å også sykle med samme vekta på ryggen.
Sekken er passe stor til enkle dagsturer. 10 kg i en såpass liten sekk var uproblematisk, polstringene er gode, så gode at det gikk fint å også sykle med samme vekta på ryggen.
Powered by Labrador CMS