TEST: For en neve kaffe

Nytrukket kaffe på null komma niks.

Publisert Sist oppdatert

Nordmenn er av de folkeslag som drikker mest kaffe. Politiansatte er intet unntak. Kaffen går unna i store mengder. Til alle døgnets tider. Men hva gjør du når tjenesten trekker deg ut i friluft, og kaffeautomaten inne på politihuset er et uoppnåelig minne, mens kaffebehovet kjennes sterkere og sterkere?

Kaffe på termos er greit. Men ikke mer enn det. Kaffe laget for mange timer siden smaker ikke akkurat gymsokk, men heller ikke langt unna. Pulverkaffe kan gå, men ligner en nødløsning. Bålkaffe er en høydare, men kan være uhensiktsmessig på spaningsposten hvis du ikke skal bli sett. Så hva gjør du?

Vi har prøvd en nyskapning på kaffefronten som tilbyr smaken av nytrukket kaffe i stor rekkevidde unna kaffeautomaten. Growers Cup tilbyr organisk kaffe pent pakket i en porsjonspose som dekker behovet for to kopper kaffe. Eller ett romslig krus om du vil.

Det du trenger er varmt vann. Enten medbrakt på termos, eller lynraskt varmet på gassprimus med piezo-elektrisk tenning. Åpne posen på toppen, hell inn en passe mengde kokende vann. Lukk zip-lock’en i toppen. Vent noen minutter på at brygget skal bli klart. Jo lenger du kan vente, jo sterkere blir kaffen. Ut av helletuten kommer overraskende godt svart drikke.

Dette er bra:

  • Smaken av nytrukket kaffe
  • Du slipper kaffegrut i kjelen
  • Tåler røff pakking

Vi trekker for:

  • Uforholdsmessig mye søppel for to kopper kaffe
Powered by Labrador CMS