Solbriller med «wow»-faktor

Når noen gisper «wow» etter deg når du er nærmere 50 enn 40, går mistanken raskt til uniformen. Men denne gangen testet vi solbriller.

Publisert Sist oppdatert

Det er trolig Oakleys Si Ballistic M-frame 3.0 som var årsaken til gispene. Med svart ramme og svart glass er i alle fall utseendet tiltalende (vi snakker fortsatt om brillen). På IP-treningen slipper du å ta dem av til fordel for skytebriller – du slår to fluer i en smekk ved å benytte denne modellen. Så det skulle være dekning for å skrive at de fremstår som veldig solide.

Vi har – noe motvillig – latt våre fragmentsikre brille ta en vandring i patruljebilene for å få andres umiddelbare inntrykk. Samtlige er enige: Denne sitter som et skudd. Den føles behagelig å ha på, klistrer seg til ansiktet, strammes godt og tåler vårsola svært godt. Den vil heller ikke bli presset ubehagelig av øreklokker på skytebanen, noe vi til stadighet opplever med utdelte vanlige skytebriller.

Den tåler med andre ord variert politiarbeid i felt, slik andre Oakley-briller har gjort i årtier. Produsenten leverer produkter til det amerikanske forsvaret, som er vant med å sende sine soldater på oppdrag i solrike røverstater.

Glasset i brillene beskytter øynene mot skadelig ultrafilett stråling og skadelig blått lys opp til 400 nm bølgelengde (UV-stråling mellom 10 nm – 400 nm). Den har også anti-dugg-belegg som kan være kjekt å ha med klimaet vi har i dette landet.

Det er altså gode grunner til et wow her.

Se andre tester av utstyr her.

Powered by Labrador CMS