Smil, du er på TV!

Den kan gjøre opptak under et vanlig skift på åtte timer eller være standby i 72 timer. Det er enkelt å finne gode argumenter for bruk av video og lyd ute på patrulje.

Publisert Sist oppdatert

Det ser ut som et kort som er festet på politiskjorta, men enheten er tykkere og tyngre og tar opp lyd og bilde. Politiforum har testet Videobadge 2 fra britiske Edesix.

Uniformkameraer har vært i bruk i britisk politi siden midten av 2000-tallet, i ulike varianter. Men nå kommer de uten kabel og lagringsenhet. Når Videobadge 2 kan festes på skjorta med samme festeanordning som radioterminalen vår, imponerer jo dette. Vi har sett politifolk teste video på rytterhjelm med kabel til mottaker i beltet. Dette går britene bort fra. Det er upraktisk, og løse kabler kan være en utfordring når det braker løs en lørdag natt.

Når batteriet er ladet opp via en PC eller dokkingstasjon, er det bare å dra ned bryteren og opptaket er i gang. Når arbeidsdagen er over, settes enheten tilbake i dokkingstasjonen og tømmes.

Skulle man miste enheten, lar det seg ikke gjøre å koble den til en annen PC for å avlese opptak. De er krypterte og lar seg kun lagre på PC-en som er paret opp med enheten. Den må altså «innom» en PC før patruljeringen starter. Dermed vet også politisjefen hvem som har benyttet kameraet den aktuelle arbeidsdagen.

LES FLERE TESTER HER

En gang i fremtiden tror vi video og lyd montert på tjenestepersonens kropp blir innført i en eller annen form også i Norge. Enhetene er små og praktiske, har stor lagringskapasitet (16 GB), mange timers opptaksmuligheter og standbytid.

Med bilder i HD-kvalitet og prima lyd, vil ransakinger, aksjoner, søk, en rødlyskontroll eller et avhør med denne type bevissikring forenkle politihverdagen ytterligere. I tillegg vil en slik enhet effektivt dokumentere hva som er sagt i situasjoner der politiet er.

Videobadge 2 er ikke noe nattkamera, men med lommelykt og billys gjorde vi greie opptak ute på nattestid. HD-kvalitet er mulig, men oppløsningen halveres da.

KLIKK PÅ PUNKTENE PÅ BILDET UNDER FOR Å SE FORDELE OG ULEMPER

Powered by Labrador CMS