Et «must» i politibeltet

Politifolk får ikke «multi tools» som en del av utstyrspakka. Det er ganske utrolig – uten slikt verktøy er politifolk relativt handikappet. Vi har klippet skilt med to varianter.

Publisert Sist oppdatert

Plutselig er det begjæring på kjøretøyet man sjekker, og skiltet er festet med stjerneskruer. De fleste politibiler har ikke med verktøykasser, så multiverktøy er et «must» i politibeltet.

Politiforum har fått to versjoner å teste, nemlig Leatherman Skeletool og Gerber Bear Grylls Ultimate multi tool, med 12 ulike verktøyer på.

Hvis vi starter med skiltklippingen som mange av oss er glad i: Der vinner Leatherman. Den har to utskiftbare bits, to flate skruer og to stjerneformede. I tillegg er sånt å kjøpe hvis de to bitsene ikke er tilstrekkelige i størrelse eller form.

Kniven på Skeletool-en er sylskarp og slår også knock out på konkurrenten. Vi testet den opp mot papir, og på Gerber ble det hengende papir igjen på knivbladet. Med Leatherman kan du gjerne barbere deg. Knivbladet er både vanlig og sagtakket innerst. Sagtakk er bra for tau, lær, skinn, gummi og lignende.

LES FLERE TESTER HER

Gerber har to kniver, en vanlig og en sagtakket. Ulempen med det, er jo at verktøyet blir større og tyngre, og vekten på den er over 100 gram mer enn konkurrenten. Dette verktøyet er for dem som er oftere involvert i tøffere oppdrag, med en tang som er større og kraftigere enn Leatherman sin. Likevel er spennet på disse to helt likt.

Vi kårer ingen vinner. Disse to er helt ulike hva angår antall verktøyer. Avbitertang, kniv og skrujern er alt du får på Skeletool-en, mens Gerber tilbyr ni flere typer verktøyer. Smak, behag og behov (og kanskje pris) bør være avgjørende for valg av verktøy.

Klikk deg gjennom punktene under for å se hva som er bra og hva som kunne vært bedre:

Powered by Labrador CMS