Tørrsokkene skal holde deg tørr på beina. De kommer i disse to fargene.
Tørrsokkene skal holde deg tørr på beina. De kommer i disse to fargene.

Aldri mer handleposer i støvlene

Har du som politimann hoppet i det med begge beina, kan du få kalde føtter enten du vil eller ei. Heldigvis kan tørrsokker holde deg tørr på beina.

Publisert Sist oppdatert

Vi prøver det produsenten omtaler som sokker og gamasjer i ett: Tørrsokker. De skal brukes for å hindre at du blir våt på beina dersom du må tråkke i vann eller myr, eller er på jobb i voldsomt regnvær og skoene ikke holder unna. De er av «gore-tex»-stoff, festes ved en borrelås øverst på leggen og kommer i en liten stoffpose som kan puttes i sekken eller lomma.

Først sjekker vi om tørrsokkene puster godt nok. På produktbildene brukes tørrsokkene på utsiden av buksa, men jeg putter dem på innsiden av både boots og bukse, og går med dem en hel dag i varme omgivelser. Når jeg tar dem av på kvelden, er det klart at pustetesten bestått. Jeg er ikke klam mellom noen tær, på den vanlige sokken jeg har under tørrsokkene eller på den bare leggen.

Så bærer det ut i våtere omgivelser. Tørrsokkene er testet i en bekk med vann godt opp på leggene. Skoene var gjennomvåte, og det føles både vått og kaldt å stå i vannet og å gå i skoene i ettertid. Men der hvor vannet har fosset over leggene og i skoen der foten ikke har trykket, kan man nesten ikke se at sokkene har vært i vann i det hele tatt. Det er kun noen små vannperler som henger igjen på leggene. Under foten, der vi har tråkket,har derimot stoffet blitt mørkegrønt og detser vått ut. Det kjennes en anelse fuktig på innsiden av tørrsokken når vi vrenger den og kjenner på den med fingrene. Er den blitt litt klam? Men det er ikke vått og sokkene er tørre.Resultatet må være at disse sokkene holder deg tørr på beina i fuktige og våte omgivelser,men at det ikke er vadestøvler.

Hva er det å utsette? Fargen kan være upraktisk til uniform. Men borrelåsene holder sokkene oppe, selv i bevegelse. Det kan bli litt mye stoffsom bretter seg i skoen, spesielt med tynne sokker. For å få minst mulig stoffi skoen, er det fristende å trekke sokkene lengst mulig opp mot kneet. Men det kan igjen gjøre at det strammer litt rundt tærne når man putter føttene ned i skoene. Det kan også føles som om sokken er litt glatt på innsiden. Prisen på 1299 kroner føles dessuten litt høy for sokker.

Powered by Labrador CMS