Politidirektoratet.
Politidirektoratet.

Politidirektoratet ansetter IT-sjef

Politidirektoratet (POD) skal møte morgendagens teknologiutfordringer med en ny IT-avdeling. Nå skal lederen for avdelingen ansettes.

Publisert Sist oppdatert

- For oss er dette en av de viktigste tilsettingene vi gjør i 2013. Jeg tror dette blir en av de mest spennende og krevende stillingene i de nærmeste årene, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til Computerworld.

Politiets utfordringer med teknologi og IKT, er velkjente. Den kommende politianalysen vil ventelig også sette søkelyset på dette feltet. Arne Røksund, som leder arbeidet med analysen, sier til Politiforum at «politiet bruker forholdsvis mye penger på IKT i forhold til teknologistandarden».

PODs nye IT-sjef, en stilling som er organisert i ledergruppen i POD, skal jobbe for å finne de gode IT-løsningene. Vedkommende skal stå for bestillingene, mens Politiets Data- og Materielltjeneste (PDMT) skal levere.

- Det er ikke slik at teknologien skal sette standarden for hvilke løsninger vi velger, det er måten vi bestemmer oss for å arbeide på som skal definere teknologien vi trenger, sier Humlegård til Computerworld.

Mobile løsninger, som arbeidsverktøyet Mobiliti, med Ipad i politibiler, er en vei å gå.

- Vi ønsker i større grad å være tilgjengelig for publikum i den virtuelle verden. Folk som vokser opp i dag husker omtrent ikke verden uten nett - de vil ikke stille seg i kø for å levere anmeldelse av tyveri, understreker politidirektøren.

LES HELE SAKEN HOS COMPUTERWORLD