Den første nye hundebilen fra Volvo er klar for tjeneste

Hundens trivsel står i sentrum når den første politiuniformerte Volvoen på ti år ruller ut på veiene fra i morgen. Se bildegalleri.

Publisert Sist oppdatert

I september i fjor ble det klart at Volvo returnerer til norsk politi, da Volvo XC70 vant konkurransen om å bli den nye hundebilen. I morgen overrekkes den første bilen til hundetjenesten i Vest politidistrikt.

– Vi er svært fornøyde med å få Volvo i garasjen igjen, fordi de enkelt og greit er spesielt gode på hundeburløsninga. Volvo har laget hundeburløsninger for stasjonsvogner i en årrekke, sier Vidar Netland, politioverbetjent og bilansvarlig hos hundetjenesten i Bergen.

Den siste uka har bilen stått hos Volvo for de siste småjusteringene. Nå bærer det ut på veiene rundt vestlandshovedstaden.

Se innsiden av XC70 i bildegalleriet i toppen av saken.

God på ventilasjon

Observante lesere kunne kanskje fange opp fronten på Volvo XC70 forrige uke, da Politiforum stakk innom politiets materiellseminar der en rekke av politiets biler var til stede. Nå kan du også se bilder av innsiden av hundebilen.

Netland sier burstørrelse og ventilasjonen for hundene er god. Bilen er kræsjtesta for å minimere skader mot hunder og folk i baksetet.

– Utfordringen med å lage hundebil i dag er å utnytte plassen og samtidig ha god ventilasjon. Dagene er lange for hundene, selv om vi lufter dem i tillegg. For oss hundeførere er det viktig at hundene har det best mulig bak i bilen, sier Netland.

Styres av multifunksjonsskjerm

Med XC70 tror Netland de får en bil som passer hundetjenesten godt på andre måter også.

– Det er jo en litt annen bil enn andre patruljebiler. Den tåler utrykning på for eksempel skogsveier eller andre veier der hundetjenesten av og til ferdes, slår Netland fast.

På dashbordet i Volvo XC70 er det montert en multifunksjonsskjerm. Skjermen styrer blant annet samband, blålys, sirene og varslingslys. Den skal også viktige funksjoner for hundetjenesten, som ventilasjon, nødluke og temperatur i burene.

Det er foreløpig ikke avklart om denne skjermen er den samme som vil settes inn i patruljebilen fra BMW.

Powered by Labrador CMS