NRK: Politiet i Telemark har ikke ressurser til å bemanne politibåten om sommeren

Det forteller trafikk- og sjøkoordinator Nils Anders Bruun.

IKKE PENGER: Kampen om ressursene gjør at det ikke er nok politifolk til å bemanne politibåtene i Kragerø.
Publisert Sist oppdatert

Politistasjonssjef i Kragerø, Øystein Skottmyr, bekrefter til NRK at de gjerne skulle vært mer tilstede på sjøen i sommer, men at det ikke går. 

Stedene Kragerø, Langesund og Brevik tiltrekker seg båtfolket i sommermånedene. Da kan det skje ulykker.I snitt har 31 personer dødd hvert år i ulykker knyttet til fritidsbåter siden 2001.

Ikke penger til bemanning til sjøs

– Vi har ikke penger til å bemanne politibåten. Det er beklagelig. Vi skal bruke den i sommer, men vi har ikke mulighet til å ha egne båtbemanningslister, slik vi hadde tidligere, sier Nils Anders Bruun i politiet.

Nils Anders Bruun i politiet skulle gjerne brukt mer tid i båten. Men politiet har ikke råd til fast bemanning av politibåten. Grunnen er at det er så mye som skjer på land som tar tid og ressurser.

Da blir det lite patruljering på sjøen i Telemark.

– Og vi har et begrenset antall patruljer som er tilgjengelig, og de blir «spist opp» av den oppdragsmengden politiet har, sier han.

Annen situasjon i Vestfold og Agder

I samme politidistrikt er likevel situasjonen en helt annen i Vestfold.

De har nemlig daglig bemanning av politibåten. Det har de også i Agder, ifølge NRK.

– Vi har prioritert å ha en fast sjøtjeneste. Det er viktig å være på sjøen. Det virker forebyggende, sier Kjell Riise, seksjonsleder i politiet i Vestfold.

Politimesteren i Sør-Øst politidistrikt mener de har en god beredskap langs Telemarkskysten.

– Vi planlegger båttjenesten ut fra ressursene vi har. Politibåten i Vestfold vil kunne være med å dekke opp når det skjer ting i Telemark. Også andre aktører som redningsselskapet og kystvakta kan være med og sørge for forebygging av ulykker langs kysten, sier politimester Ole B. Sæverud, sier han til NRK.

Powered by Labrador CMS