Bildet er tatt under uteksamineringen fra Politihøgskolen i Stavern i 2019.

Størst korona-misnøye blant politistudentene

Blant landets studenter, er det politistudentene som er mest misfornøyd med studiet etter at koronapandemien traff Norge.

Publisert Sist oppdatert

Studentene ved Politihøgskolen (PHS) har i flere år vært de studentene som har vært mest fornøyde med studiet sitt, av alle landets studenter. Siden Politihøgskolen ble med i undersøkelsen Studiebarometeret i 2014, har politistudentene vært landets mest fornøyde studenter hvert år.

Men når studentene i årets studiebarometer blir spurt om forskjellen på studiekvaliteten før og etter koronapandemien, skåret politiutdanningen gjennomgående dårligst av alle utdanninger, skriver Khrono.

331 politistudenter svarte i Studiebarometeret. Her er en oppsummering:

  • 93 prosent av politistudentene mener det faglige utbyttet fra 12. mars i fjor og ut studieåret var «dårligere» eller «mye dårligere» enn før landet stengte ned.
  • Et klart flertall av politistudentene er uenige i at underviserne lagde gode opplegg for nettbasert undervisning, og de gir også lav poengsum på undervisernes evne til å engasjere. Politistudentene mener også at de fikk lite informasjon om hvordan undervisningen skulle foregå.
  • 95 prosent savner det sosiale studiemiljøet.

Kariann Høvde, studentrådsleder ved Politihøgskolen, uttaler til Khrono at hun ikke er overrasket over resultatet, og peker på at hun tror fallhøyden er stor når man går fra så mye praktisk undervisning til tilnærmet ingenting.

LES OGSÅ: Politistudentene er igjen landets mest fornøyde

Rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen peker på det samme.

- Vi har en praktisk rettet utdanning. Det er mange fysiske aktiviteter og praktiske øvelser med tett oppfølging av studentene. Når campus stopper og undervisningen overføres til digitale flater, blir endringen stor, sier Skarpenes, i en pressemelding.

Hun forklarer at Politihøgskolen jobber hardt med å finne digitale løsninger, og læringskurven har vært bratt.

- Jeg tror vi har blitt bedre, og vi har en egenevaluering ute nå om korona-høsten. Jeg håper vi får litt bedre resultater der, sier Skarpenes.

- Vi har nå gjennomført – og gjennomfører, leiropphold med operativ godkjenning for våre studenter i siste studieår. Resultatene her er ikke svekket. Studentene skal få et tilstrekkelig læringsutbytte gjennom utdanningen for å bli nyutdannet politi. Det gjelder alle fagområder, sier hun.

Politihøgskolen skårer likevel fortsatt høyt på overordnet tilfredshet. Men karakteren for hvor fornøyde studentene er har gått fra 4,7 til 4,5, av 5 mulige poeng. Politihøgskolen går dermed noe ned fra topplasseringen, og ligger på dermed på topp seks.

LES OGSÅ: - Særlig viktig å ta vare på studentene i denne tiden

Powered by Labrador CMS