Studentene ved PHS er fornøyde med studiet sitt, viser studentbarometeret. (Foto: Torkjell Trædal)
Studentene ved PHS er fornøyde med studiet sitt, viser studentbarometeret. (Foto: Torkjell Trædal)

Politistudentene er igjen landets mest fornøyde

Politihøgskolen topper Studiebarometeret for sjette året på rad.

Publisert

Studentene ved Politihøgskolen (PHS) er de studentene i landet som er aller mest fornøyd med studiet sitt. Det viser studiebarometeret fra Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning, NOKUT, som kartlegger tilfredshet innen all høyere utdanning i Norge.

PHS ble først med i undersøkelsen i 2014, og siden da har politistudentene toppet statistikken.

- Vi gleder oss også i år over å ha de mest tilfredse studentene. Dette er inspirerende for våre ansatte, studentene og hele Politihøgskolen. Studiebarometeret måler jo høyrere utdanning i hele Norge, og vi tillater oss å være stolt av dette, uttaler fungerende rektor Tor Tanke Holm i en pressemelding fra Politihøgskolen.

LES OGSÅ: Femte år på rad: Politistudentene er landets mest fornøyde

Ligger ikke på latsiden

Politistudentene gir høgskolen 4,7 av 5 mulige poeng i kategorien «overordnet tilfredshet». Bak Politihøgskolen følger studier innen fysikk, matematikk og medisin.

Dette er ikke den eneste kategorien hvor politistudentene scorer høyt. Også i delkategorier som gjelder «tilknytning til arbeidslivet», «tidsbruk på organiserte læringsaktiviteter og egenstudier», samt kjennskap til «varsling ved trakassering», ligger politistudentene høyt.

-Vi ser vel umiddelbart ingen kritiske områder. Men for å holde oppe faglig kvalitet og tilfredshet er det viktig å gå inn og se på mulige forbedringspunkter, også i samarbeid med studentene. Det er mange områder som måles, og vi må for all del ikke bli for fornøyd med oss selv. Det er en forutsetning for videre utvikling, uttaler Tanke Holm videre i pressemeldingen.

Studiebarometeret gjennomføres hvert år med 2. og 5. årsstudenter fra alle norske universiteter og høyskoler. Nær 32. 000 studenter har svart på årets undersøkelse.

Powered by Labrador CMS