Mikkel Rev tatt i fartskontroll

UP-patruljen i Karasjok var vitne til en meget sosial rev med lunsj tidligere denne uka.

ZOOMET INN: I lasersiktet så politibetjentene en sulten rev med lunsjen sin.
Publisert Sist oppdatert

Da politibetjent Freddy Olaussen og hans makker hadde fartskontroll noen kilometer unna Karasjok sentrum, dukket det opp noe 20-30 meter unna.

En ganske sosial rev dukket opp ut av skogen, og hadde med seg lunsjen sin - som var en fugl.

− Den var veldig tam og lusket forbi oss, og la seg på trappa ved et bolighus. Der lå den en times tid i bra vær som en vanlig gårdshund og tok seg en blund, forteller han.

Selv om rødrever ifølge Wikipedia kan nå en toppfart på opp mot 50 km/t, var denne reven såpass bedagelig at den ikke gjorde utslag på lasermåleren.

Gaupe på nært hold

Olaussen har jobbet i UP siden 2016, og dette er ikke første gang han får øye på ville dyr langs veien. 

− Jeg har jobbet snart 40 år i politiet, og her i Finnmark er det ofte vi får øye på dyr. I forgårs kjørte vi i Lakselv sentrum, og så en godt voksen elg som beitet på noen busker. 

Både hare, rev, rype og elg er vanlig å få øye på når UP legger på hjul. 

− For noen år siden så jeg en gaupe langs veien. Jeg rakk ikke ta bilde, men den var fem til ti meter fra europaveien. Plutselig lusket den av gårde, husker politibetjenten.

Ny lasermåler med flere muligheter

Laseren som fanget reven er av den nye typen, lasercam 4, og har i motsetning til de eldre kameraene mulighet til å zoome langt inn. 

Det gjør at UP-patruljen får et bedre skue når ville dyr dukker opp. I tillegg til flere muligheter til å dokumentere fartsovertredelser, selvfølgelig. 

I over ti år har politiet målt fart med laseren Traffipatrol XR, som nå er byttet ut. Olaussen forteller de var de første som fikk laserne, og mener det er et veldig bra apparat.

− Lasercam har innebygd forstørrelse, så da så vi reven litt bedre. Den var på en 20-30 meters avstand. Den gamle laseren hadde ikke zoom, men nå kan vi justere det, sier han.

Stanset 8 biler

I tillegg til et møte med Mikkel rev, fikk også patruljen stanset flere biler som kjørte for fort. 

Til sammen 8 biler ble stanset ved Ajonjárga, Karasjok, på riksvei 92.

Høyeste hastighet var 113 km/t i 80-sonen.

Olaussen forteller han trives å jobbe med trafikk, og at mye har skjedd siden han startet i politiet. Nå er det ikke bare ny laser som er tatt i bruk:

−  I fjor fikk vi en helt ny Volvo, så da avslutter jeg karrieren min med ny bil.

Powered by Labrador CMS