- Viser at heller ikke politiet har vært skjermet fra seksuell trakassering

Justisminister Monica Mæland sier det er viktig at slike resultater, som de som kom frem i Politiforums undersøkelse, følges opp.

Publisert Sist oppdatert

- Dette er alvorlige tall, og viser at heller ikke politiet har vært skjermet fra seksuell trakassering. Ett tilfelle av seksuell trakassering er ett tilfelle for mye, og det er viktig at slike resultater blir fulgt opp, sier justisminister Monica Mæland.

I en spørreundersøkelse besvart av nesten 6000 politiansatte medlemmer i Politiets Fellesforbund, som Politiforum skrev om fredag, svarer 18,3 prosent av de kvinnelige respondentene at de i løpet av sin yrkeskarriere har blitt utsatt for det de opplever som seksuell trakassering fra en annen ansatt.

372 politiutdannede og 88 sivilt ansatte kvinner har blitt utsatt for til sammen 387 tilfeller av verbal trakassering og 244 tilfeller av fysisk trakassering - i tillegg til 17 seksuelle overgrep.

Også 86 mannlige politiansatte - 11 av dem sivilt ansatte - har blitt utsatt for seksuell trakassering fra en annen ansatt i politiet. Svarene respondentene har gitt går på hele yrkeskarrieren, og det er derfor ikke tidfestet når de ulike hedelsene har funnet sted.

LES OGSÅ: 18,3 prosent av kvinnelige politiansatte utsatt for seksuell trakassering

Mæland ser frem til å se resultatene fra Politidirektoratets arbeidsmiljøundersøkelse, som vil vise tall for det siste året.

- Hvordan tenker du at politietaten bør håndtere denne problemstillingen framover?

- Jeg er glad for at politidirektør Benedicte Bjørnland tar dette på alvor, og har full tillit til at dette blir fulgt opp og at de som opplever seksuell trakassering blir ivaretatt på en god måte, sier Mæland.

LES OGSÅ: Nulltoleranse mot seksuell trakassering

Powered by Labrador CMS