Mann tiltalt for drap etter å ha skutt mot to politibetjenter med avsagd hagle

En mann er tiltalt for drapsforsøk på to politibetjenter etter at han i august 2021 skal ha avfyrt to skudd under en pågripelse i en bygd utenfor Kristiansand.

Bildet er et illustrasjonsfoto.
Publisert

Ifølge tiltalen avfyrte mannen i 40-årene to skudd med en avsagd hagle mot en verandadør der de to politibetjentene befant seg på utsiden. Ingen av dem ble truffet av skuddene.

Skuddene ble avfyrt da politiet kom for å pågripe tiltalte. Politiet var i ferd med å knuse glasset i verandadøren for å lette kommunikasjonen og få visuell kontakt.

«Det ene skuddet traff taket over døren, mens det andre skuddet traff delvis i døren og delvis gjennom glasset i verandadøren og videre over hodet på en eller begge tjenestemennene», heter det i tiltalen.

Den omfatter også forsøk på å få de seks politifolkene utenfor bygningen til å «unnlate å foreta en tjenestehandling» ved å «avfyre skytevåpen som er egnet til å volde fare for betydelig skade på kropp».

Skytingen er dessuten å anse for grove trusler, ifølge tiltalen, som også gjelder ulovlig ervervelse og innehav av skytevåpen.

Det er satt av seks dager til rettssaken i Agder tingrett i Kristiansand. 

Saken starter 18. november.

Powered by Labrador CMS