Kårer «Årets politileder» for fjerde gang

Snart går fristen ut for å nominere kandidater til prisen for årets beste leder i politiet.

Publisert Sist oppdatert

I år skal prisen for «Årets politileder» deles ut for fjerde gang. Fristen for å sende inn nominasjon er 30. oktober er på fredag.

Lars Reiersen, leder av PF Politilederne.
Lars Reiersen, leder av PF Politilederne.

- Vi opprettet prisen fordi vi tenker det er en fin måte å fremme godt lederskap i etaten. Det er mange som setter pris på lederen sin, og det er en viktig dimensjon i denne prisen at man blir nominert av sine egne, sier Lars Reiersen, leder av PF Politilederne.

Prisen deles ut i regi av Politiets Fellesforund og Norsk politilederlag. Selv om det fortsatt er noen dager til fristen for å nominere går ut, forteller Reiersen at de allerede har slått fjorårets rekord for antall nominasjoner. Men han presiserer at de fortsatt ønsker flere nominasjoner.

Kriterier for prisen

Kriteriene for å motta prisen er at personen:

  • Setter klare mål, har god gjennomføringsevne, og legger til rette for å motivere og utvikle gode fagmiljø.
  • Er en god rollemodell for sine ansatte, og skaper tillit og et godt arbeidsmiljø i samarbeid med ansatte, vernetjeneste og tillitsvalgte.
  • Fremstår med høy faglig og etisk standard, med stor grad av integritet og åpenhet.
  • Har gode samarbeidsevner, og setter publikum i fokus.
  • Er en kreativ og framtidsrettet person som skaper gode resultater i samhandling med andre.

- Alle som har en lederrolle kan nomineres. Det spiller ingen rolle om du er avsnittsleder eller politimester. Det er god ledelse vi er ute etter, uansett nivå. I år har vi også vært igjennom et spesielt år, og det er også flere ledere som har gjort en særlig innsats i forbindelse med dette, i og med at mange har hatt endrede arbeidsforhold. Det viktigste er at de som sender inn nominasjon føler at de har en bra leder. Hva de legger i det er opp til dem selv, sier Reiersen.

- Vi vet at det er mange dyktige ledere i politi- og lensmannsetaten som gjennom året har gjort en utmerket jobb. Vi ønsker å finne de lederne som har utmerket seg ved sitt lederskap gjennom dette spesielle året, sier han.

Juryen består av politidirektør Benedicte Bjørnland, Linda Lai, professor i ledelse ved BI, Hans Sverre Sjøvold, sjef for PST, Sigve Bolstad, leder for Politiets Fellesforbund og Lillian Bersaas Borge, namsfogd i Vest (NPL).

For å sende inn nominasjon, sender du en e-post til aretsleder@pf.no.

Nominasjonen må sendes innen klokken 12.00 fredag 30. oktober. Vinneren offentliggjøres i november.

LES OGSÅ: Han er «Årets leder i politiet» 2019

Powered by Labrador CMS