UTEN JOBB: Politibetjent Mimi Kamanda hadde siste arbeidsdag i Øst politidistrikt i september, og delte sine tanker på Tiktok.

La ut video av tårevåt siste arbeidsdag

Politikvinnen har hoppet fra vikariat til vikariat siden 2017. Grunnet politiets økonomiske situasjon, var det ikke nok penger i Øst politidistrikt til å forlenge Kamandas 11. vikariat. 

Publisert Sist oppdatert

Øst politidistrikt har mistet flest politiårsverk ved utgangen av august i år, og har i praksis innført ansettelsesstopp i stillinger som ikke vurderes som virksomhetskritiske.

Politiforum har skrevet om hvordan antallet politiårsverk i distriktene har blitt redusert med 364 årsverk ved utgangen av samme måned.

Da Mimi Kamanda fikk beskjed om at vikariatet hun hadde hatt i omtrent ett år ikke kunne forlenges på grunn av politiets økonomiske situasjon, ble hun knust.

Hun valgte da å publisere en video på sin Tiktok bruker.

Seksjonsleder Roy Alkvist i Øst politidistrikt bekrefter at innsparinger og en tøff økonomisk situasjon gjør at administrative tilsettinger og vikariater ikke blir forlenget. 

- Man må forholde seg til økonomi- og bemanningsplan, og da er det ikke økonomisk romslighet for forlengelse, selv om behovet er tilstede, sier han til Politiforum.

I videoen understreker Kamanda at dette ikke er hennes egne sjefers skyld, og at hun har trivdes svært godt på jobb i politidistriktet og på Gardermoen.

Nå står hun uten jobb i en krevende tid. Antallet utlyste politibetjentstillinger har nemlig sunket markant i løpet av 2023.

Powered by Labrador CMS