Kripos: Vil se på hvilken lærdom vi kan trekke av frifinnelsen i Tengs-saken

Tiltalen mot Johny Vassbakk kom etter at Kripos i 2016 åpnet etterforskningen av Tengs-saken. – Vi tar dommen til etterretning, sier seksjonsleder Espen Erdal.

Leder for Cold Case-gruppen til Kripos, Espen Erdal, følger saken mot mannen som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs i mai 1995. Her i samtale med etterforskningsleder Dag Uppheim i Cold Case-gruppen til Kripos (t.v).
Publisert

Erdal er seksjonsleder for kalde saker i Kripos. I en uttalelse til NTB etter den overraskende frifinnelsen av Johny Vassbakk tirsdag, sier han at dommen vil bli lest og diskutert.

– Kripos har jobbet med denne saken i stort omfang, både med gjennomgang av hele saken og med bistand til Sørvest politidistrikt, sier Erdal.

– Vi tar dommen til etterretning. Den trenger vi nå tid til å lese og diskutere, og så se hvilken lærdom vi kan trekke av den, sier han videre.

I 2016 gikk Kripos-gruppa for såkalte kalde saker inn i Tengs-saken. Tre år senere ble det klart at prøven omtalt som DNA-funnet A- 2-F, som var forenlig med Vassbakk, og det ble satt i gang skjult etterforskning mat ham.

Tirsdag slo Gulating lagmannsrett fast at påtalemyndigheten hadde gått i en bekreftelsesfelle etter funnet av DNA i det gamle etterforskningsmaterialet.

– DNA-funnet ble oppfattet som så objektivt og så gjerningsrelevant, at det etter mars 2019 har vært definerende for hele etterforskningen, står det i dommen.

Powered by Labrador CMS