Bildet er et illustrasjonsfoto tatt i en annen sammenheng.

Skutt av politiet - bestrider politiets versjon

Før jul ble en mann i 30-årene skutt av politiet i Stavanger. Politiet beskrev hendelsen som en «trusselsituasjon», men det bestrider nå mannen.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har bevisst ikke kommentert dette før, men jeg har notert meg at politiet gikk ut veldig tidlig og beskrev det som en trusselsituasjon. Dette bestrider min klient på det sterkeste, uten at jeg ønsker å gå i ytterligere detaljer, sier mannens bistandsadvokat Odd Rune Tostrup til VG.

Torsdag før jul ble mannen innlagt på sykehus med skader i beinet etter å ha blitt skutt av politiet i Stavanger. Spesialenheten etterforsker saken.

Mannen er fremdeles på sykehus, men er på bedringens vei, ifølge Tostrup.

Politiet har tidligere forklart at de rykket ut etter melding om at en mann skar opp dekk på biler på en parkeringsplass i Hillevåg. Der fant de mannen i 30-årene.

– Det oppsto en trusselsituasjon, og det ble i den forbindelse avfyrt skudd av politiet. Mannen er siktet for skadeverk mot kjøretøy og for trusler mot politiet, sa Stian Eskeland i Sørvest politidistrikt.

VG har kontaktet Sør-Vest politidistrikt om bistandsadvokatens uttalelser, men de forteller at de ikke har anledning til å kommentere saken før tidligst tredje juledag.

Powered by Labrador CMS