Sivil politibil under utrykning kolliderte med personbil i Bergen

En sivil politibil under utrykning kolliderte med en personbil i Bergen sentrum søndag. Fem personer var involvert i ulykken, og alle fremstår som uskadd.

Publisert

Ulykken skjedde i krysset Foreningsgaten/Olav Kyrres gate i Bergen.

– Den sivile politibilen var under utrykning med blålys og sirener. Den kjørte på rødt lys, opplyser operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Politiet fikk melding om at en pasient med demens hadde stukket av fra et sykehjem.

– Mannen var ikke i stand til å ta vare på seg selv. Både sykehjemmet og vi fryktet at det kunne ha tilstøtt ham noe. Det var derfor viktig å få raskt kontroll på mannen, sier Rebnord til Bergens Tidende.

Litt etter klokken 18 fikk politiet kontroll på vedkommende.

– Det var to polititjenestepersoner i politibilen – ingen av dem er skadd. I personbilen var det tre personer. Alle tre er våkne og ved bevissthet, men ble etter hendelsen i 16-tiden søndag kjørt i ambulanse til Bergen legevakt for en nærmere undersøkelse. De fremstår som uskadd, skrev Rebnord på X, tidligere Twitter, i 18-tiden.

Spesialenheten for politisaker er varslet om ulykken. Saken vil bli etterforsket av et settepolitidistrikt. Hvilket distrikt det blir, vil bli avgjort senere.

Powered by Labrador CMS