Politifolk bøtelagt for ulovlige registersøk

To polititjenestepersoner er ilagt et forelegg på 4.500 kroner hver for ulovlige søk i politiets registre.

Publisert Sist oppdatert

Tjenestepersonene jobber i henholdsvis Sør-Vest og Oslo politidistrikt.

Ifølge Spesialenheten for politisaker søkte den ene personen på tre slektninger i politiets registre uten å ha tjenestemessig behov for det, noe Spesialenheten mente utgjorde et grovt brudd på tjenesteplikten.

Den andre personen ble bøtelagt for å ha søkt på en slektning i politiets registre ved tre anledninger. Vedkommende begrunnet dette med bekymring for slektningen, men Spesialenheten for politisaker konkluderte med at det ikke var noe tjenestemessig behov for søkene.

Ifølge Spesialenheten hadde vedkommende ingen tjenestelig befatning med saken som involverte slektningen, og ville under enhver omstendighet ha vært inhabil.

Begge tjenestepersonene har vedtatt foreleggene.

I et annet vedtak fra Spesialenheten, har en tjenesteperson i Innlandet politidistrikt blitt ilagt et forelegg på 14.000 kroner etter at vedkommende avfyrte et vådeskudd inne i et rom på politistasjonen.

Vådeskuddet gikk ifølge Spesialenheten av som følge av at tjenestepersonen «opptrådte i strid med kravet til forsvarlig opptreden og var å bebreide da han tørrtrente med våpenet uten på forhånd å forvisse seg om at det var tomt».

Forelegget er vedtatt.

Powered by Labrador CMS