Politiet henlegger sak mot Per-Willy Amundsen

Det venter ikke noen rettslig straff for Per-Willy Amundsen (Frp). Amundsen ble etterforsket for hatefulle ytringer, men saken er henlagt.

Publisert

Amundsen har vært i hardt vær etter flere kommentarer på Facebook.

Bakgrunnen er et Facebook-innlegg Amundsen skrev i forbindelse med kvinnedagen og påfølgende kommentarer i kommentarfeltet. Der kom det flere uttalelser om arabere, islam og kvinner.

– Politiet har vurdert at kommentarene ikke tolkes slik at de utgjør en kvalifisert krenkende ytring mot en folkegruppe som er vernet etter straffeloven paragrafen 185. Saken henlegges derfor på koden intet straffbart forhold, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet har veid ytringsfriheten fra Grunnlovens paragraf 100 og Den europeiske menneskerettskonvensjonens artikkel 10 opp mot Norges forpliktelser etter FN-konvensjonen om avskaffelse av alle former for rasediskriminering på den andre.

Selv om Amundsen ikke straffes rettslig har han måtte ta sin straff i politikken. Han trakk seg som leder for justiskomiteen i Stortinget, han har også blitt fratatt alle verv i Frp, utover det å være stortingsrepresentant fram til 31. januar 2025.

Powered by Labrador CMS