Politiet har bedt om bistand fra svensk politi etter skyting i Moss

Påtaleansvarlig Christian Finnanger i Øst politidistrikt sier til NTB at politiet har bedt om bistand fra Sverige etter at en mann ble skutt i Moss tirsdag.

Publisert

Det gjøres også tiltak på grensen.

– Vi har kontakt med politiet i Sverige. Samtidig gjøres det en del operative tiltak på grensen, sier Finnanger til NTB.

Han svarer bekreftende på spørsmål om de har bedt om bistand fra politiet i Sverige.

– Hva slags tiltak som gjøres, er det for tidlig å si noe om, men det er masse innledende arbeid, som for eksempel å gå gjennom overvåkingsmateriale.

– Så langt har vi ikke bedt om bistand fra Kripos i saken, sier politiadvokaten.

En mann i 30-årene med svensk statsborgerskap ble alvorlig skadd i skytingen utenfor Mossehallen rett før klokken 17 tirsdag ettermiddag. Mannen ble truffet av flere skudd. Ingen var pågrepet i saken sent tirsdag kveld.

Finnanger forteller videre at den svenske statsborgeren er fra Stockholmsområdet. Politiets operasjonsleder Melissa Krag sa tidligere tirsdag kveld at den skadde mannen er kjent for politiet fra før.

Innsatsleder Wilhelm Bjørnseth fortalte at det jaktes minst to gjerningspersoner. De skal ha forlatt stedet i en mørk bil.

– Fornærmede er ennå ikke avhørt, sier Finnanger.

Til NRK sier han at legene tror den fornærmede mannen kommer til å overleve. Kanalen får også bekreftet at det letes etter navngitte personer.

Powered by Labrador CMS