Politiet bevæpnet på 17.mai

Innsatspersonell fra hele landet skal bære våpen på nasjonaldagen, også i år. Det ifølge en pressemelding fra Politidirektoratet (POD).

Publisert

− 17. mai er en dag som samler folket gjennom ulike arrangementer i hele landet vårt. Derfor vil vi sikre en enhetlig praksis for politiets beredskap denne dagen, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i pressemeldingen.

Politiet skal være midlertidige bevæpnet for å trygge gjennomføringen av ulike arrangementer og større folkeansamlinger 17. mai.

Ifølge pressemeldingen vurderer det enkelte politidistrikt hvilke tiltak som er hensiktsmessig å iverksette ved de forskjellige arrangementene.

Innsatspersonell som jobber i tilknytning til barnetoget vil være bevæpnet, men det er opp til den enkelte politimester å foreta en lokal vurdering og prioritering rundt bruken av innsatspersonell i dette arbeidet.

Trusselbildet er uendret

Det foreligger ingen endringer i trusselbildet, ifølge politidirektøren.

− Selv om det ikke foreligger en konkret trussel, vurderes betydningen av hurtighet i responsen fra politiet som viktig for å sikre en best mulig beredskap. Dette er noe vi tar på alvor gjennom å sørge for å ha god beredskap denne dagen, forklarer Bjørnland.

Politiet samarbeider på vanlig måte med både arrangører og kommunene om sikkerheten rundt ulike arrangementer.

Det vil være nærvær av både uniformert og ikke uniformert politi, som vil være på jobb for at både barn og voksne får en trygg og fin feiring.

− Vi som jobber i politiet skal gjøre vårt for at 17. mai blir et flott arrangement, og oppfordrer alle til å feire nasjonaldagen slik de pleier, avslutter Bjørnland.

Powered by Labrador CMS