Visepolitimester Trond Eirik Nilsen i Finnmark politidistrikt beklager at dokumentene har kommet på avveie.

Politidokumenter på avveie: – Beklager

Datatilsynet skal se nærmere på en sak der tjue år gamle politidokumenter med sensitivt innhold ble funnet på en gjenvinningsstasjon i Finnmark i 2017.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har jo lagt dette livet bak meg. Så får jeg plutselig et brev fra politiet om at det er funnet sensitive opplysninger om meg liggende på en søppelfylling. Jeg fikk regelrett sjokk, sier en av de som er omtalt i dokumentene, til NRK.

Tidligere i år fikk 80 personer brev fra politiet med beskjed om at politidokumenter fra 2004 og 2005 ble funnet på en gjenvinningsstasjon i Finnmark i 2017. Politiet fikk dem ikke før i januar i år, og hvem som opprinnelig fant dem, eller hvorfor det gikk nesten tre år før politiet fikk dem tilbake, vil ikke visepolitimesteren i Finnmark si noe om.

– Vi ble kontaktet av en privatperson som fortalte at han var i besittelse av dokumenter som tilhørte politiet. Slik vi har fått det forklart, ble de funnet på en gjenvinningsstasjon i Finnmark, sier visepolitimester Trond Eirik Nilsen.

Den som meldte fra, har forklart at dokumentene ikke skal være spredt til mange andre.

– Det vil si et par stykker som vi så langt kjenner til. Det er veldig alvorlig at den type personinformasjon havner på avveie. Vi beklager veldig at det har skjedd, sier Nilsen.

Politiet har meldt inn avvikssak til Datatilsynet, men de har ikke fått sett på saken ennå. Politiet i Finnmark har samtidig meldt fra til Spesialenheten for politisaker.

Powered by Labrador CMS