VEDTOK BOT: En mannlig politibetjent i Sør-Øst politidistrikt er tiltalt av Spesialenheten for vold mot to personer under et oppdrag i Kongsberg 30. oktober 2022. Nå har en annen politibetjent vedtatt en bot på 12.000 kroner for å ha slettet et mobilopptak av hendelsen. Bildet er hentet fra et overvåkingsopptak gjengitt av Dagbladet.

Politibetjent godtar bot for videosletting

En politibetjent godtar bot for videosletting i Kongsberg-politivoldssaken, skriver VG.

Publisert Sist oppdatert

En politibetjent i Sør-Øst politidistrikt har godtatt en bot på 12.000 kroner etter at vedkommende slettet en video på telefonen til en av de involverte i den såkalte politivoldssaken i Kongsberg.

Nå er det klart at politibetjenten godtar forelegget. Det skriver Spesialenheten i en uttalelse torsdag. VG var først med å omtale Spesialenhetens uttalelse.

Hendelsen fant sted ved Esso-stasjonen i Kongsberg sentrum i oktober i fjor. En politimann er tiltalt for å ha lagt en mann i bakken og slått ham gjentatte ganger i hodet og på kroppen med knyttet neve. Det hele er fanget opp på en overvåkingsvideo.

Under etterforskningen kom det også fram at en polititjenesteperson hadde slettet et opptak som viste deler av hendelsen.

Powered by Labrador CMS