PHS-professor har søkt embete i Høyesterett for fjerde gang

Professor Morten Holmboe fra Politihøgskolen (PHS) søker seg til Høysterett for fjerde gang.

Publisert Sist oppdatert

Han er en av 12 søkere på to ledige embeter i Høyesterett, melder Rett24.no.

Dette er fjerde gang Holmboe søker et ledig embete i Høyesterett. Først i 2009 og 2010, mens han i mars i fjor var en av da totalt 15 søkere til to ledige embeter.

Holmboe er jurist fra Universitetet i Oslo (1989), og har doktorgrad i strafferett.

Han har tidligere jobbet i Justisdepartementet og hos den daværende Sivilombudsmannen (nå Sivilombudet), og har vært både statsadvokat og førstestatsadvokat, ifølge Juridika.no.

I 2016 leverte han doktoravhandlingen «Fengsel eller frihet» ved Universitetet i Oslo, og samme år ble han førsteamanuensis ved Politihøgskolens forskningsavdeling.

I desember 2017 ble Holmboe utnevnt til professor i politivitenskap. I 2019-2020 var han midlertidig forskningsleder ved Politihøgskolens forskningsavdeling, men har siden den gang konsentrert seg om professorstillingen.

Åtte av de øvrige 11 søkerne som nå skal kjempe om to ledige embeter, kommer fra lagmannsretten. En er partner i Wiersholm, en er partner i Schjødt og en søker er uten formalkompetanse, skriver Rett24.

---

11.03.2024, klokka 10.30: I en tidligere versjon av denne saken het det at Holmboe har søkt Høyesterett to ganger. Det riktige er fire.

Powered by Labrador CMS