Europol involvert i kokainbeslag

Det europeiske politisamarbeidet Europol var involvert i arbeidet da norsk politi gjorde et rekordbeslag av kokain etter tips fra tyske kolleger, ifølge NTB.

Publisert

Norsk politi og tollere gjorde et beslag av mer enn 800 kilo kokain i Oslo denne uka.

De hadde fått tips fra tysk politi som hadde gjort et rekordbeslag på 1.200 kilo i Brandenburg og hadde informasjon om at et lignende parti var sendt til Norge.

Europols pressetalsperson Claire Georges bekrefter overfor NTB at de har vært involvert i saken.

Europols plattform for informasjonsutveksling er tatt i bruk, men det er foreløpig usikkert om Europol har vært involvert i saken utover det.

Tysk politi har opplyst at beslaget i Potsdam ble gjort tirsdag. De har foreløpig ikke svart på spørsmål om hvordan samarbeidet med norsk politi har vært.

Oslo-politiet opplyste på en pressekonferanse torsdag kveld at ingen er pågrepet i saken i Norge. De gikk ut med informasjon om beslaget blant annet fordi de fryktet for sikkerheten til aktørene som har vært involvert.

– Det kan utgjøre en risiko at noen vil forsøke å få kontroll på dette partiet. Det er derfor vi er opptatt av å gå ut med informasjonen, for å være i forkant før noen prøver å finne og lokalisere dette stoffet. sa Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt.

– Vi kan ikke utelukke at det er større nettverk med tilknytning til Norge, sa Metlid.

Powered by Labrador CMS