Illustrasjon
Illustrasjon

Dømt: Kjørte fra politiet på felgen i 65 kilometer

En kvinne i 30-årene er dømt til sju måneders fengsel for totalt 13 lovbrudd etter en spektakulær biljakt på Helgeland i mai i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha stjålet en bil i Brønnøy kommune, kjørte hun den i retning Mo i Rana i høy fart, skriver Brønnøysunds Avis.

Politiet fikk melding om henne på Nesna fordi bilen manglet ett dekk og kvinnen altså kjørte på felgen. Deretter fulgte politiet henne, etter hvert med to patruljer. Kvinnen økte farten, etter hvert opp til 120 kilometer i timen.

Politiet satte opp en spikermatte og punkterte de andre tre hjulene, men kvinnen fortsatte. Deler begynte etter hvert å falle av bilen, men til slutt måtte jakten avsluttes med at politiet torpederte kvinnens bil i en rundkjøring i Mo i Rana. Avstanden mellom Nesna og Mo er drøye 65 kilometer.

I Helgeland tingrett er kvinnen nå dømt til sju måneders fengsel for til sammen 13 forhold, blant annet vold mot offentlig tjenestemann og kjøring uten gyldig førerkort. Flere av forholdene er knyttet til biljakten.

Kvinnen har vært varetektsfengslet siden februar, da hun ble pågrepet for drapsforsøk etter en voldshandling i Mo i Rana. Denne saken er hun foreløpig ikke dømt for, kun siktet, skriver Rana Blad.

Powered by Labrador CMS