PULVERBREV TIL STATSFORVALTERE: Svensk politi har måttet aksjonere etter meldinger onsdag om pulverbrev som er mottatt av totalt 18 av 21 statsforvalterkontorer i Sverige så langt. Flere personer er brakt til sykehus.

Brev med pulver til svenske statsforvaltere

En lang rekke svenske länsstyrelser, som tilsvarer norske statsforvaltere, har fått tilsendt brev med mistenkelig innhold onsdag. Flere er brakt til sykehus.

Publisert Sist oppdatert

Det er funnet pulver i posten en lang rekke steder. Ifølge SVT har det kommet inn meldinger om slike trusler fra totalt 18 av de 21 statsforvalterkontorene i Sverige.

– Det handler om en form av pulverbrev. Ettersom man ikke kan utelukke at pulveret er farlig, har vi blitt tilkalt for å kontrollere det nærmere, sier Katarina Rusin ved politiet i Skåne.

Blant de rammede kontorene er Halmstad, Nyköping, Linköping, Visby, Karlskrona, Kalmar, Växjö, Uppsala og Västerås.

I Linköping har to personer blitt tatt til sykehus med ambulanse. Også i Blekinge er en person tatt til sykehus. Det er foreløpig uklart om det er gjort for sikkerhets skyld, eller om det dreier seg om noen skader, skriver SVT.

Flere steder er personalet hos statsforvalterne blitt evakuert, blant annet ved statsforvalterne i Karlskrona og Växjö.

Andre kontorer er blitt stengt ned.

Malmö-politiet har slått fast at pulveret som ble sendt til länsstyrelsen, er ufarlig. Politiaksjonen ved kontoret i Malmö er avblåst ved 14-tida, men flere andre kontorer er fortsatt avsperret etter å ha fått brevene tilsendt i morgentimene.

Det har ikke kommet noen opplysninger om skadde. Minst tre personer som hadde håndtert brevene, ble ifølge SVT sendt til sykehus. For to av dem er det bekreftet at det var rutinemessig, og de hadde ingen symptomer.

Det er uklart hvorfor den tredje ble sendt til sykehus. Säkerhetspolisen er orientert om saken, sier pressesekretær Karin Lutz til TT.

Powered by Labrador CMS