Kamzy Gunaratnam vil at Ap skal tillate politi-hijab

Kamzy Gunaratnam har levert forslag til Arbeiderpartiets programkomité om at Ap skal gå inn for å tillate religiøse hodeplagg i politiet.

Kamzy Gunaratnam sier hun selv har skiftet mening om uniform og religiøse hodeplagg. Nå mener hun også at resten av Norge er «moden» for endringen.
Publisert Sist oppdatert

Stortingsrepresentanten fra Oslo vil at Arbeiderpartiet skal jobbe for endring i politiets uniformsreglement. Hun mener Norge ikke har råd til å tape representasjonen av muslimer i politiet.

– Det er tillatt med hodeplagg i militæret. Du kan dø for landet ditt med hijab, men ikke beskytte nærmiljøet ditt, sier Gunaratnam til Aftenposten.

Det har vært tillatt med religiøse hodeplagg i Forsvaret siden 2012.

Gunaratnam sier hun selv har skiftet mening om uniform og religiøse hodeplagg. Nå mener hun også at resten av Norge er «moden» for endringen.

– Det viktigste er ikke hva du har på hodet, men i hodet.

I 2009 var Justisdepartementet i ferd med å gjøre det lov å gå med hijab til politiuniformen, men snudde i siste liten.

Mari Holm Lønseth, innvandringspolitisk talsperson i Høyre, kaller Gunaratnams forslag dårlig.

– Politiet skal være nøytralt, uten religiøse eller politiske symboler. Derfor skal det ikke være lov med sivile plagg for politiet. Det gjelder også hijab. At politiet er nøytralt, bygger tillit til hele befolkningen, uansett hvorfor du tar kontakt med politiet og hvilken bakgrunn du har. Tillit til politiet er et ufravikelig prinsipp, sier hun.

Powered by Labrador CMS