SVARER: Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) er uenig med Jenny Klinge (Sp) i at regjeringen ikke er interessert i å lytte til kritiske politistemmer.

Kallmyr svarer Klinge: Ikke fått tilbakemeldinger om fryktkultur

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) opplever at han har fått ærlige tilbakemeldinger fra politiansatte, og at etaten ikke er preget av en fryktkultur.

Publisert

Politiforum publiserte søndag en artikkel hvor Senterpartiets Jenny Klinge, nestleder i justiskomiteen, kritiserte regjeringen for ikke å ta kritiske politistemmer på alvor.

– Regjeringen har vært veldig opptatt av jubel og applaus, men hvis noen er uenige, vil de ikke høre, sa Klinge til Politiforum.

I tillegg til å mene at regjeringen har vært lite villig til å lytte, tror Klinge at en «sjefen bestemmer-kultur» i politietaten fører til at mange kvier seg for å komme med offentlig kritikk av politireformen.

KRITISK TIL REGJERINGEN: Jenny Klinge, Senterpartiets fremste justispolitiker, mener regjeringen har fått det enkelt med både å vedta og gjennomføre politireformen.

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr forklarer at regjeringen ennå ikke er i mål med reformarbeidet, og at han er veldig interessert i tilbakemeldinger fra alle hold – ikke minst fra ansatte i politietaten.

Statsråden har den siste tiden vært på en rundreise til landets politidistrikt og har ikke opplevd det Klinge beskriver.

– Jeg har vært opptatt av å møte politiets fagforeninger når jeg har besøkt de ulike politidistriktene. Disse møtene har funnet sted uten at den øvrige ledelsen i politiet er til stede. Min opplevelse er at vi har fått ganske ærlige tilbakemeldinger, og at det ikke er en fryktkultur for å si ifra om vanskelige forhold, sier Kallmyr til Politiforum.

LES OGSÅ: Kallmyr: - Kan ikke se for meg at de gamle lensmannskontorene ville klart å løse alle dagens utfordringer

Han understreker at det er et viktig mål for ledelsen i alle politidistrikt å sørge for en god kultur der de ansatte blir inkludert – og hvor endringsprosessene er godt forankret i organisasjonen.

Kallmyr forteller videre at tilbakemeldinger fra de ansatte, er viktig i arbeidet med den kommende stortingsmeldingen om politiet. 

– I dette arbeidet ser vi også på eventuelle justeringer av politireformen, sier statsråden.

Klinge tror politietaten har godt av å åpne opp for at folk skal kunne komme med konstruktiv kritikk. Akkurat nå opplever hun at det er lite rom for det.

– Det jeg ønsker meg, er en regjering og en politimesterstab som er klare på at det ikke ødelegger karrieren din om du er kritisk, sa Klinge til Politiforum i forrige uke.

LES OGSÅ: Fakta før valget: Hva er konsekvensene av politireformen?

Powered by Labrador CMS