Odd Reidar Humlegård er på plass i Interpols kontorer i New York.

Her er Humlegård på plass hos Interpol

Skal sikre samarbeidet mellom FN og Interpol.

Publisert

Som Politiforum tidligere har skrevet har tidligere politidirektør Odd Reidar Humlegård tatt fatt på jobben som Interpols nye spesialrepresentant til FN. Dette er første gang Norge har en slik posisjon.

Humlegård startet i jobben i mai, og 20. juli publiserte Interpol en pressemelding om at han offisielt hadde startet på arbeidet. Her skal han lede Interpols FN-kontor i New York. Dette kontoret ble opprettet i 2004, for å bedre kommunikasjonen mellom de to organisasjonene.

Jürgen Stock, generalsekretær i Interpol, uttaler i pressemeldingen at Humlegårds internasjonale erfaring vil bli bli en betydelig ressurs.

- Det sterke samarbeidet mellom Interpol og FN er nøkkelen for våre mandater for å skape stabilitet og fred globalt. Som Interpols spesialrepresentant til FN, vil Mr. Humlegård spille en viktig rolle, ikke bare i å sikre at samarbeidet fortsetter, men at det forbedres, sier Stock.

Odd Reidar Humlegård uttaler selv at alle avtalene mellom Interpol og FN gir et sterkt grunnlag for samarbeid.

- Tilpasningen av Interpols syv globale politimål med FNs mål for bærekraftig utvikling i 2030, er bare ett eksempel på hvordan de to organisasjonene kan komplementere hverandre. Jeg ser frem til å sikre at dette samarbeidet fortsatt vil være til fordel for våre medlemsland og det globale politisamfunnet, som Interpol arbeider for, sier Humlegård.

Da Politiforum snakket med Humlegård i spalten «Politisommer» tidligere i sommer, fortalte han at han trives godt i den nye jobben.

- Det har vært mye nytt, på alle vis. Ny rolle i ny organisasjon, med nye kolleger og nye arbeidsformer i et internasjonalt miljø har jo vært en omstilling for en som nettopp ble 60 år. Men jeg kjenner litt til noen av de viktigste samarbeidspartnerne internt og eksternt og jeg er tatt veldig godt i mot. Så er det alltid hyggelig å høre mange si mye godt om andre fra Norge som har jobbet i INTERPOL, FN-misjoner og så videre. Norge har vært en solid bidragsyter til INTERPOLs arbeid, til FN-misjoner og annet annet internasjonalt politisamarbeid. I New York kommer jeg også til å jobbe nært med politirådgivere ved landenes faste delegasjoner og selvfølgelig vårt eget polititeam ved den Norske delegasjonen i New York, som ledes av Jon Christian Møller, sa Humlegård.

Powered by Labrador CMS