Tidligere politidirektør Odd Reidar Humlegård blir Interpols nye spesialrepresentant til FN.

Humlegård til FN

Den tidligere politidirektøren blir Interpols nye spesialrepresentant til FN. Dette er første gang Norge har en slik posisjon.

Publisert

Det skriver Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.

Humlegård gikk av som politidirektør høsten 2018, og har siden den gangen vært spesialrådgiver i departementet. Som spesialrepresentant til FN i New York, vil han inngå i generalsekretærens senior management team.

– Interpol er verdens største politiorganisasjon med 194 medlemsland. Det var flere godt kvalifiserte kandidater, og de valgte Humlegård. Det viser hvilken tillit norsk politi har internt i organisasjonen, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland i pressemeldingen.

Stillingen som spesialrepresentant innebærer at Humlegård leder Interpols kontor i New York. Der kommer han til å jobbe med sentrale aktører i bekjempelse av transnasjonal organisert kriminalitet, terror og cyberkriminalitet.

– Jeg synes det er en meget gledelig nyhet at tidligere politidirektør Odd Reidar Humlegård er utnevnt til en så viktig stilling. Dette kommer til å tjene norsk politi og vår mulighet til å bidra internasjonalt, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i pressemeldingen.

Humlegård er ansatt i stillingen i tre år, med mulighet for forlengelse i ytterligere tre år.

Powered by Labrador CMS