MIDTPUNKTET: – Et langbord blir fort den fysiske kjernen i avdelingen, sier Bjørnar Halstvedt, mannen bak hundetjenestens nye bord.
MIDTPUNKTET: – Et langbord blir fort den fysiske kjernen i avdelingen, sier Bjørnar Halstvedt, mannen bak hundetjenestens nye bord.

Hundetjenestens nye samlingspunkt

Det nye langbordet til Oslopolitiets hundetjeneste er av det helt spesielle slaget.

Publisert

- Et bord er et samlingspunkt. Et sted hvor man ventilerer med gode kolleger, diskuterer løsninger, ler og ljuger, hedrer hverandre og nyter god mat i spesielle anledninger, sier Bjørnar Halstvedt.

Han har akkurat fullført jobben med å snekre sammen det nye langbordet til Victor – hundetjenesten i Oslo politidistrikt.

– Et langbord blir fort den fysiske kjernen i avdelingen, og å få forespørsel om å lage dette, takkes ja til med både ærefrykt og glede. Å ta et slikt oppdrag for politiet, som jeg anser som mine kolleger med annen uniform er ikke annet enn med stolthet og ydmykhet, sier Halstvedt.

Til daglig jobber han i Forsvarets hundetjeneste.

– Det var litt komisk da de fant ut at vi jobbet i samme verden. Men på grunn av mitt virke i Forsvaret, vet jeg godt hvor symbolsk et langbord i en avdeling er.

Trearbeidet har han som en bigeskjeft ved siden av jobben sin.

– Jeg har alltid vært interessert i treverk, å skape noe håndfast og gjerne noe med symbolverdi. Jeg fi kk litt praktisk erfaring da jeg jobbet som møbelsnekker en kort periode etter endt førstegangstjeneste på starten av 2000-tallet, men siden den gang har jeg dulla rundt for meg selv. Men man kan vel trygt si at jeg ikke kan slutte i Forsvaret for å jobbe heltid med dette, sier han.

På Instagram viser han fram treprodukter han har laget for både politiet, brannvesenet og Forsvaret, og det var slik hundetjenesten i Oslo fikk ideen om å skaffe seg et nytt langbord. Halstvedt ble kontaktet av ansatte i Victor, og i slutten av april ble bordet levert.

Ledelsen i Oslo politidistrikt har gitt ansatte i hundetjenesten munnkurv mot å uttale seg til Politiforum om bordet, men av kommentarfeltet på Instagram kommer det fram at bordet er tatt i bruk: «Første måltid er fortært ved bordet alt», står det i en av kommentarene under bildene Halstvedt har lagt ut av bordet.

Snekkeren selv sier han nesten ikke tør tenke på hvor mange timer han la ned for å lage bordet.

– Det tar tid, og bordet blir til mens man bygger. Men tanken på alle historier som kommer til å bli delt rundt bordet, gjør at man føler man gir noe tilbake til de som legger ned en så enorm innsats for Oslo og nabobyene og som ivaretar hundene sine 24/7, sier Halstvedt.

LES OGSÅ: Politihunden Kygo blir TV-stjerne

Powered by Labrador CMS