STJERNEMØTE: Her tar politihunden Kygo seg en velfortjent pause i filminnspillingen sammen med skuespiller Sven Nordin, som har hovedrollen i TV-serien Wisting.
STJERNEMØTE: Her tar politihunden Kygo seg en velfortjent pause i filminnspillingen sammen med skuespiller Sven Nordin, som har hovedrollen i TV-serien Wisting.

Politihunden Kygo blir TV-stjerne

Schæferhunden Kygo på 1,5 år, stortrivdes i ny TV-rolle. Hundefører og hundeeier Torstein Birkeland forteller at stjernenykkene har latt vente på seg.

Publisert

I midten av oktober deltok patruljehunden Kygo i innspillingen av TV-serien Wisting i Larvik. Dette er den andre sesongen av den populære krimserien som går på TV3.

Serien baserer seg på krimbøkene til forfatter og tidligere politimann Jørn Lier Horst. Den folkekjære skuespilleren Sven Nordin spiller hovedrollen som politietterforsker William Wisting.

Hundefører og hundeeier Torstein Birkeland i Sør-Øst politidistrikt forteller at det var tilfeldigheter som gjorde at Kygo ble med.

– Fagleder på narkotikahund i Sør-Øst politidistrikt kontaktet meg. Hun hadde blitt kontaktet av en eller annen i produksjonen. De ønsket en unghund og lurte på om Kygo hadde lyst til å være med. Han syntes det virket helt topp. Det var lettjentene penger, tenkte han også, sier en lattermild Birkeland.

LEKEN: Kygo rev ned flere av kulissene på settet da han gjorde sin første TV-opptreden.
LEKEN: Kygo rev ned flere av kulissene på settet da han gjorde sin første TV-opptreden.

Schæferhunden på 1,5 år er oppkalt etter artisten med samme navn.

– Han tok TV-innspillingen med forbausende ro synes jeg. Saken er at det er ganske mye hund dette her. Han er en ganske stor schæfer. Han er stor utenpå og liten inni, men dette gikk veldig bra. Jeg var litt spent på vegne av skuespilleren som skulle håndtere ham. For dette var en innspilling som ble gjort midt på torget i Larvik sentrum, med masse folk og produksjon, kameraer, tilskuere og alt det dette fører med seg. Men det gikk veldig bra, sier han.

Birkeland forteller at unghunden er leken og veldig sterk. Derfor er det ikke bare for utenforstående å få kustus på Kygo.

– Det gikk bra og de fikk det til på et vis. Han rev ned noen kulisser og litt sånn, så jeg vet ikke hvor mange gjennomføringer eller tagninger det ble før de kom i mål, fortsetter Birkeland.

Han skynder seg å understreke at det ikke bare var Kygos feil.

– Han har ingen stor rolle i serien. Sånn jeg har forstått det er han en hund under opplæring, som skal være med på et åsted av noe slag, forsetter han.

Birkeland forteller at Kygo ikke har fått noen stjernenykker ennå.

– Jeg tror ikke det helt har gått opp for ham, men jeg er veldig spent på hvordan det skal gå når dette her kommer på TV. Det er da jeg forventer at vi merker det store trykket, spøker Birkeland.

Matfar har heller ikke gitt Kygo noen belønning for TV-opptredenen.

– Jeg prøver å holde dette på et lavt nivå ennå, så får vi se. Han får konsentrere seg om primæroppgaven, som er å klare å bli politihund. Så får vi se på belønning etter det, avslutter han.

Powered by Labrador CMS