Trond Eirik Nilsen (Finnmark), Gøril Våland (Sør-Vest), Bjarte Espe (Innlandet) og Kathrine Stein (Sør-Øst) ble alle utnevnt til visepolitimestre i dag.

Fire visepolitimestre utnevnt i dag

Innlandet og Sør-Øst politidistrikt får helt nye visepolitimestre.

Publisert Sist oppdatert

Åtte politidistrikter - Finnmark, Troms, Trøndelag, Innlandet, Møre og Romsdal, Sør-Vest, Agder og Sør-Øst - lyste i vår lyst ut stillingene som visepolitimester.

Politidistriktene Trøndelag, Troms og Møre og Romsdal har allerede valgt sine nye nestledere, og i dag falt også beslutningen for Finnmark, Sør-Vest, Innlandet og Sør-Øst.

Søkte egen stilling

I flere av distriktene søkte den allerede sittende visepolitimesteren sin egen stilling.

I Finnmark og Sør-Vest får de sittende visepolitimestrene Trond Eirik Nilsen og Gøril Våland tillit til å fortsette. Det ble klart i statsråd i dag.

– Jeg er takknemlig for å ha fått fornyet tillit til å fortsette med det jeg brenner for. Det er en givende og til tider krevende jobb. Jeg er glad for å kunne fortsette jobben til beste for oss som bor i Finnmark, sier Nilsen i en pressemelding.

Også Våland, som har vært visepolitimester siden 2016, uttrykker glede over å få fortsette.

– Jeg er glad for tilliten og ser fram til å ta fatt på en ny åremålsperiode. Politiet må være i kontinuerlig utvikling for å møte samfunnets forventninger og kunne tilby best mulig tjenester til innbyggerne våre, og jeg er veldig motivert for å fortsette dette arbeidet sammen med alle de dyktige kollegaene i Sør-Vest, sier hun i pressemeldingen.

Bytte i to distrikter

I Sør-Øst politidistrikt blir det imidlertid skifte - der forsvinner visepolitimester Steinar Kaasa ut til fordel for politiinspektør Kathrine Stein. Hun kommer fra stillingen som leder for PST i politidistriktet.

– Politiet er et fantastisk sted å jobbe, og Sør-Øst er et godt sted å være. Jeg gleder meg til jobbe sammen med alle de flinke folka i distriktet, sier Stein i pressemeldingen.

I Innlandet politidistrikt er det politiinspektør Bjarte Espe som nå tar over som NK under Johan Brekke. Espe kommer fra stillingen som leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning i Innlandet.

– Jeg er veldig glad for å bli gitt denne tilliten, og ser frem til å kunne lede utviklingen av Innlandet politidistrikt sammen med svært kompetente og engasjerte kolleger. Jeg ser også frem til å kunne komme enda tettere på politiarbeidet som gjøres ute i distriktet og skal bidra til at vi kan levere så gode polititjenester som mulig, sier Espe.

Alle visepolitimestrene er utnevnt for en periode på seks år, fra det tidspunktet Politidirektoratet bestemmer.

Powered by Labrador CMS