En politibetjent ble skadet da et våpen skulle tømmes under vakthold i Oslo

En politibetjent ble skadd da et våpen skulle tømmes under et vaktholdsoppdrag ved synagogen i Oslo lørdag kveld. Natt til søndag undersøkte Kripos åstedet.

Synagogen i Oslo.
Publisert Sist oppdatert

– De foreløpige tilbakemeldingene tegner ikke et fullstendig og sikkert bilde av hendelsesforløpet. Hendelsesforløpet vil derfor måtte kartlegges nærmere, skriver Spesialenheten for politisaker i en epost til NRK.

Spesialenheten opplyser at de har fått en foreløpig rapport fra Kripos' kriminaltekniske undersøkelser, men at de ennå ikke har gjennomført avhør.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke Spesialenheten å gå ut med mer informasjon om skuddhendelsen nå.

Skulle tømme våpen for ammunisjon

Politibetjenten var på vakt ved Det mosaiske trossamfunn i Oslo lørdag kveld og skulle tømme et våpen for ammunisjon da ulykken skjedde.

Betjenten var våken og bevisst da vedkommende ble kjørt til sykehus, opplyste operasjonsleder Bjarne Endal Pedersen i Oslo politidistrikt i en pressemelding lørdag kveld.

Spesialenheten ble rutinemessig varslet, som de alltid gjør når det er spørsmål om ansatte i politiet eller påtalemyndigheten har begått en straffbar handling i tjenesten.

– Formålet med etterforskningen er å få belyst hendelsesforløpet og de nærmere omstendighetene rundt situasjonen som førte til at tjenestepersonen ble skadd, opplyser Spesialenheten.

– Veldig leit og tragisk

Det har vært politivakt utenfor synagogen i Bergstien helt siden Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i fjor. Ulykken skjedde under et vaktskifte utenfor bygget, opplyser politiet til NRK.

– Vi syns det er veldig leit at vi må ha bevæpnet politi som passer på oss. At situasjonen er så alvorlig for jøder i Norge, sier styreleder Ronen Bahar i Det Mosaiske Trossamfund.

– Det er veldig leit og tragisk at noen ble skadd mens de passer på Det mosaiske trossamfunn, legger han til.

Powered by Labrador CMS