Sjef for Heimevernet, generalmajor Elisabeth Michelsen, overrakte «Sjef Heimevernets plakett i gull» til politimester i Finnmark, Ellen Katrine Hætta.

Mottok høythengende utmerkelse fra Heimevernet

- Det var veldig hyggelig å få en slik anerkjennelse, sier Ellen Katrine Hætta, politimester i Finnmark.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke ble Ellen Katrine Hætta, politimester i Finnmark, overrasket av sjef for Heimevernet, generalmajor Elisabeth Michelsen. Hun overrakte Hætta «Sjef Heimevernets plakett i gull».

Begrunnelsen for prisen var blant annet at Hætta i flere år «har vært en svært viktig pådriver for samhandling, fellesskap, tillit og beredskap i rammen av Totalforsvaret i Finnmark».

- Det var veldig hyggelig å få en slik anerkjennelse. Det er godt å se at vårt arbeid med å legge til rette for og jobbe for samarbeid mellom politiet og Forsvaret legges merke til og at det verdsettes. Det kom helt overraskende og jeg er veldig ydmyk for å ha fått anerkjennelsen, sier Hætta, til Politiforum.

Avgjørende

I begrunnelsen fra generalmajor Michelsen står det at Hætta er en pådriver for videreutvikling av samarbeidet mellom Politiet og Forsvaret.

Videre skrives det at Hætta: «Gjennom sin innsats og personlige engasjement på en særlig fortjentsfull måte har fremmet Totalforsvaret og Heimevernets rolle i dette. Politimester Ellen Katrine Hætta er alltid tilgjengelig, nytenkende, inkluderende og åpen for forslag og ideer som kan videreutvikle det sivil-militære samarbeidet og beredskapen i Finnmark. Dette har vært svært viktig, ikke bare for utviklingen av Totalforsvaret i regionen, men også for utviklingen av HV-17s operative fokus og evne til beredskap og operasjoner i fred, krise og væpnet konflikt».

«Ellen Katrine Hættas personlige engasjement for det sivil-militære samarbeidet mellom Finnmark politidistrikt og Finnmark heimevernsdistrikt 17 har vært og er avgjørende for den åpenhet og tillit som er etablert mellom de viktigste beredskapsorganisasjonene i Finnmark», står det videre.

LES OGSÅ: Organisering av politiets innsatspersonell i det nye totalforsvaret

- Beveger oss i riktig retning

Hætta selv forklarer at hun er veldig opptatt av at dette samarbeidet skal fungere godt.

- Jeg er veldig opptatt av at vi sammen i samfunnet jobber for bedre beredskap. Jeg er opptatt av at totalforsvaret skal fungere. Det betyr at vi kanskje må legge til side egne kjepphester og heller sette samfunnets beste i sentrum. Jeg opplever at vi får gjort det her i Finnmark, sier Hætta.

- Det er viktig at politiet og Forsvaret samarbeider god på alle plan. Ved å jobbe sammen i fredelige tider, ved å kjenne hverandre, kan man løse vanskelige problemer når de oppstår. Det gjør noe med hvilke forventninger vi har til hverandre og vårt samarbeid. Jeg gleder meg til å fortsette dette viktige arbeidet med Totalforsvaret og denne anerkjennelsen gir meg mer styrke og tro på at vi beveger oss i riktig retning, sier hun.

LES OGSÅ: 40 år siden Altaaksjonen - Møt politifolkene i det som da var Norges største politiaksjon noensinne

Powered by Labrador CMS