Nye bemanningstall:

Nedgangen i antall politifolk fortsetter

For første gang i historien når ikke Trondheim kravene til responstid, og det har ingen annen forklaring enn at Trøndelag politidistrikt mangler patruljer.

BLIR FÆRRE: Trøndelag politidistrikt når for første gang ikke responstidskravet i Trondheim. Illustrasjonsfoto fra 2020.
Publisert Sist oppdatert

Gjennom store deler av fjoråret ble det færre politifolk ute i landets politidistrikt.

Nå viser nye bemanningstall at trenden fortsetter inn i 2024.

Mens det i januar i fjor talte 10 242 politiårsverk ute i distriktene, hadde antallet blitt redusert til 9 895 årsverk i januar i år.

Dermed har antallet politifolk blitt redusert med 347 årsverk siden januar i fjor. 

Verst i Oslo

Aller flest politifolk har det blitt borte fra landets hovedstad.

Her har 118 årsverk forsvunnet. 

I landets nest største politidistrikt, Øst, har de mistet 108 politifolk. 

Mens Vest har mistet 40, har Trøndelag politidistrikt blitt 36 færre.

Det har ikke lykkes Politiforum å få en kommentar fra Oslo politidistrikt.

Når ikke kravet

For første gang når ikke Trondheim, landets fjerde største by, responstidskravet. 

Det viser dokumenter Politiforum har fått innsyn i. I et referat fra et møte mellom Trøndelag politidistrikt og POD fra november i fjor, heter det:

«Trøndelag pd når for første gang ikke responstidskravet i Trondheim. De har ingen annen forklaring enn at det mangler patruljer.»

Arve Nordtvedt, leder for Geografisk driftsenhet Trondheim, Fosen og Værnes i Trøndelag politidistrikt, sier at responstid er noe de jobber med hele tiden. 

– Når publikum har behov for bistand ved alvorlige hendelser, teller hvert minutt. Det handler om tilliten til at politiet kommer når man trenger det. Vi jobber med å se på årsakene til økt responstid i Trondheim. Dette for å kunne gjøre tiltak for å få ned responstiden igjen, skriver han i en e-post til Politiforum.

Han trekker frem at det har vært en reduksjon i antall ansatte i hele distriktet, også ved forebyggende og patrulje i Trondheim. 

– En konsekvens av dette har vært færre patruljer ute, noe som er den mest nærliggende forklaringen på den økte responstiden, avslutter Nordtvedt.

Powered by Labrador CMS