Politibetjent Kristoffer Berazo Gertz under det uoffisielle verdensmesterskapet i hinderløp i 2022.

Ble bitt av basillen i fjor - nå skal politibetjent Kristoffer representere Norge i EM

I helgen drar politietterforsker Kristoffer Berazo Gertz fra Oslo politidistrikt til Ungarn for å delta i Europamesterskapet i hinderløp.

Publisert Sist oppdatert

På norsk kalles det hinderløp, men sporten har lite til felles med tartandekke, vanngraver eller Karsten Warholm.

«Obstacle course racing» (OCR) er derimot en konkurranse som ligner mer på militære hinderløyper og har fellestrekk med TV-konseptet «Ninja Warrior», forteller Kristoffer Berazo Gertz fra Manglerud politistasjon i Oslo.

– OCR er en sport som få har hørt om. Den nok er større i utlandet enn i Norge, men den er i vekst her til lands. Det er et terrengløp med en del forskjellige hindre eller utfordringer underveis, sier politibetjenten.

I Norge er kanskje hinderløpet «Toughest» i Oslo det mest kjente, sier han videre. I fjor fullførte 2580 deltakere hinderløpet som avsluttes med å løpe opp unnarennet i Holmenkollbakken.

Politibetjent Kristoffer Berazo Gertz under det uoffisielle verdensmesterskapet i hinderløp i 2022.

Deltok i VM

Selv ble Kristoffer, som til daglig jobber som etterforsker på økonomiavsnittet på Manglerud i Oslo-politiet, virkelig bitt av basillen så sent som i fjor.

– Jeg har vært med på et hinderløp i Norge flere ganger tidligere sammen med noen kompiser, men det var mer for moro skyld. I fjor meldte jeg meg på den individuelle klassen, og vant løpet, sier han.

Etter seieren fikk han blod på tann, og meldte seg på ytterligere ett løp, hvor han gikk til topps i åpen klasse.

– Dette var et kvalifiseringsløp som gjorde at jeg kunne bli med i det uoffisielle verdensmesterskapet i fjor. Der kom jeg på 22. plass, noe jeg er veldig fornøyd med, sier politibetjenten.

Tre distanser

Han tror bakgrunnen hans som ivrig løper og klatrer på hobbybasis, har gitt et godt grunnlag for å lykkes med OCR.

– Det har gitt meg en god kombinasjon av grepsstyrke og kondis, som er akkurat det man trenger i hinderløp, sier Kristoffer.

Til helga venter OCR-europamesterskapet i Ungarn, det andre offisielle EM i sporten som for to år siden også ble en del av Norges Friidrettsforbund. Der skal Kristoffer delta i tre distanser, to individuelle og en stafett.

– Den ene er 100 meter, som er mer som en sprint å regne. Så er det stafett på søndag, mens hoveddistansen er 12-kilometeren, forteller han.

Kristoffer med landslagsdrakta han skal bære under helgens Europamesterskap.

– Som en tuftepark

Ingen vet helt hva som venter dem når de gyver løs på distansen.

– Løypa kan være fra litt under 12 til 13-14 kilometer, og det blir terrengløp, sikkert gjennom skog og mark. Antagelig blir det også svømming. Underveis settes det opp mange stativer, litt som i en tuftepark, sier politibetjenten.

I tillegg til klatreøvelser, hvor utøverne må henge i turnringer eller enda vanskeligere grep, kan utfordringene underveis også komme i form av for eksempel krabbing under nett eller løfting av tunge steiner.

For Kristoffer ligger ambisjonsnivået for årets EM omtrent på nivå med det uoffisielle VM i fjor.

– Jeg har en ambisjon om å være der jeg var under VM i fjor. Realistisk sett har jeg nok ingen mulighet til topp 10, dessverre. Det er også en del flere deltakere i eliteklassen i år, så jeg er veldig spent på om jeg klarer å matche fjoråret, sier han.

En kollega har bitt på

Til daglig jobber Kristoffer som etterforsker på økonomiavsnittet på Manglerud politistasjon i Oslo, og han er glad for at ledelsen har lagt til rette for at han kan ta ut noen permisjonsdager for å reise til Ungarn.

– Har du forsøkt å rekruttere kolleger til sporten?

– Jeg har fått med meg noen kolleger på diverse løp, men så langt er det kun en som har bitt på, sier Kristoffer.

Europamesterskapet begynner allerede i dag, men politibetjenten fra Oslo skal først i ilden i morgen.

Powered by Labrador CMS