SPLITTER NYE: Disse fire nye Mercedes Vito-bilene er i bruk i Oslo politidistrikt fra og med denne uka. Åtte nye biler kommer fortløpende.

Sjekk ut disse nye bilene

De fire første politibilene har ankommet Tigerstaden.

– Det er klart det er gøy med nye biler - hvem synes ikke det, det sier Bjørn Vandvik, visepolitimester i Oslo politidistrikt.

Bak ham står fire splitter nye Mercedes Vito klare for nye oppgaver i hovedstaden. Mandag ettermiddag overrakte Politiets Fellestjenester (PFT) bilene som skal gå til politistasjonene, hundetjenesten og bombegruppa.

– Bilene er jo kontoret til våre patruljerende mannskaper. Det å bedre kontorplassen bidrar til en bedre jobbhverdag, og ikke minst, skaper kjappe og moderne biler mer trygghet for innbyggerne, sier Vandvik.

I løpet av året skal politidistriktene totalt få 63 nye politibiler av typen Mercedes Vito, Volvo XC70, BMW 525 og BMW X5. Dette er del av ekstratildelingen fra regjeringen, hvor politiet fikk 100 millioner kroner til nytt utstyr i revidert nasjonalbudsjett.

Dermed får politiet sjansen til å kjøpe inn flere biler igjen, og komme nærmere nivået for det antallet nyinnkjøpte biler som politiet lå på under den rødgrønne regjeringen.

Hovedstaden er tildelt totalt 12 politibiler, og er det politidistriktet som får flest. De resterende bilene kommer nå fortløpende.

– Et generasjonsskifte

– Dette er et generasjonsskifte i bilparken for politiet. Utstyret i nye bilene blir standardisert og dermed gjenkjennelige over hele Politi-Norge, sier PFT-direktør Helge Clem. 

Standardiseringen inkluderer blant annet manøvreringssystemet «Polman», iPad og ryggekamera, og det vil bli enklere å innføre politiarbeid på stedet, noe som er viktig i politireformen.

– Mange av bilene ute i politidistriktene er helt forskjellig innredet, og mange av disse skal fases ut på sikt. Det at de nye bilene er identisk innredet bedrer og effektiviserer jobbsituasjonen betraktelig. Og skulle man for eksempel jobbe i Tromsø og bli beordret til å jobbe i Bergen, så er verktøyet og bilen helt identiske. Dette er veldig bra, sier avdelingsdirektør for materiell i PFT Henning Fredriksen.

Med politibiler som har gått 350.000 i operativ tjeneste og en snittalder på sju år, har politiet lenge etterlyst en oppgradering av bilparken. Politidirektoratet fikk derfor Politiets Fellestjenester og Politiets IKT-tjenester til å kartlegge politidistriktenes behov på materiell og utstyr, og de nye bilene blir nå fordelt fra sentralt hold.

Etterslepet er på mange millioner i norsk politi, og visepolitimester Vandvik håper nå på lysere tider. 

– Det blir spennende å se hvordan det blir med den videre tildelingen fra Regjeringen. Senest i valgkampen har de lovet å satse videre, så vi håper nå at trykket på nytt utstyr fortsetter.

Powered by Labrador CMS