Fra og med 1. september vil alle politistudentenes praksisveiledere bli godtgjort etter en ny avtale mellom PF og POD. (illustrasjonsfoto)

20.000 kroner årlig for praksisveiledere

Praksisveilederavtalen mellom Politiets Fellesforbund (PF) og Politidirektoratet (POD) gir opptil 27.000 kroner i året til veilederne.

Publisert Sist oppdatert

Det ble klart da partene kom til enighet om den nye avtalen for halvannen uke siden. PFs forhandlingssjef Arild Hustad er godt fornøyd med at POD og PF endelig har fått en landsdekkende avtale lik for alle praksisveiledere over hele landet.

− Jeg håper vi har fått til en avtale som er enkelt å forstå. Det har tatt lang tid å få startet forhandlingene, men når vi først kom i gang, fikk vi en forhandlingsløsning på bare to dager. Det er jeg godt fornøyd med, sier Hustad.

- Øker kvaliteten

Avtalen gir praksisveilederne en gradert sats på 2000 kroner i måneden det første praksisveilederåret, 2500 kroner/måneden det andre, og 2700 kroner det tredje året. Godtgjørelsen er tidsbegrenset opp til ti måneder hvert år, og gir da en totalsum på 20.000, 25.000 og 27.000 kroner.

Avtalen innebærer også at de som tar kompetanse innen pedagogikk, har muligheten til å få en enda bedre godtgjørelse. I avtalen heter det at arbeidsgiver skal tilrettelegge for at de som skal være praksisveiledere får tatt nødvendig opplæring gjennom Politihøgskolen (PHS) eller tilsvarende.

− Med denne avtalen, har POD sammen med PF lagt grunnlaget for at studentene blir bedre ivaretatt ute i praksisåret. Dette er med på å øke kvaliteten på utdanningen politihøgskolestudentene får, sier Hustad.

Beholder gunstigere avtaler

Avtalen avløser lokale avtaler med til dels store ulikheter over hele landet. Oslo politidistrikt hadde for eksempel inntil i fjor en lokal avtale som ga praksisveilederne 6000 kroner i året, mens andre politidistrikter tilbød rundt 20.000.

I Oslo sto politistudentene en kort stund uten praksisveiledere i fjor sommer, men en lokal avtale sikret både bedre betingelser og veiledere til studentene.

De som allerede i dag har en godtgjørelse som er høyere enn i den nye avtalen, «beholder differansen som en personlig ordning», understrekes det i den nye avtalen. Særavtalen trer i kraft 1. september i år, og gjelder fram til 31. august 2017, med tre måneders gjensidig oppsigelsesfrist.

Satsene i avtalen reguleres årlig etter konsumprisindeksen, hvorav første gang 1. september 2015.

Powered by Labrador CMS