Lene Vågslid og Arbeiderpartiet mener tilliten til politireformen er satt på prøve.

Tvinger regjeringen til satsing på lensmanns­kontorene: – Tilliten til politi­reformen er satt på prøve

Ap, SV og KrF støtter Senterpartiet.

Publisert

Det blir flertall på Stortinget for å kreve at de gjenværende lensmannskontorene i Norge styrkes. Senterpartiet har fremmet et forslag som i løpet av februar og mars skal behandles av politikerne, der de foreslår følgende:

  1. Stortinget ber regjeringen sørge for en reell styrking av de lensmannskontorene som står igjen etter gjennomføringen av politireformen.
  2. Stortinget ber regjeringen sikre at Stortingets føringer følges opp, og sikre at politiets tjenestesteder er tilstrekkelig bemannet til å kunne være aktivt til stede der folk er.
  3. Stortinget ber regjeringen sørge for at hvert lensmannskontor skal ha en stedlig lensmann og tilstrekkelig bemanning til å løse oppgavene sine.

– Arbeiderpartiet støtter også disse forslagene.For oss er tilliten til gjennomføringen av politireformen satt på prøve. Særlig etter at forlikets del «et løfte til innbyggerne» ikke ble gjennomført i tråd med forliket. Vi forventer nå at dersom disse forslagene får flertall, at justisministeren tar tydelig grep og sørger for en reell styrking av de lensmannskontorene som det er bestemt at vi skal ha, sier leder for justiskomiteen på Stortinget, Lene Vågslid fra Arbeiderpartiet.

Også SV er med

Petter Eide, Sosialistisk Venstrepart.

Denne uka gjorde Politiforum at det er klart at Kristelig Folkeparti støtter opp om forslaget. Når også Sosialistisk Venstreparti sier at de vil støtte Senterpartiets forslag, betyr det flertall på Stortinget.

– SV støtter intensjonen i forslaget fra Senterpartiet og vil støtte de to første forslagene, slik vi også har gjort tidligere med lignende forslag. SV sto også utenfor forliket om politireform, nettopp fordi vi fryktet en sentralisering og svekkelse av tjenestestedene i distriktene, sier Petter Eide, som sitter i justiskomiteen for SV.

Partiet har imidlertid ikke tatt stilling til om de vil tvinge regjeringen til å sørge for at hvert lensmannskontor skal ha en stedlig lensmann.

– Det må vi komme tilbake til det før saken blir ferdig avgitt i komiteen, sier Eide.

Powered by Labrador CMS