Dansende trafikkpoliti

Politijenestemannen Stig Tonsjø danser under trening. Videoen er fra årtusenskiftet.

Publisert Sist oppdatert

Tonsjø, som i dag jobber på operasjonssentralen i Follo politidistrikt, sier videoen av ham selv som danser, dukket opp da en kollega ryddet i arkivene sine.

- Jeg synes snutten var morsom, og la den ut på Facebook. Da dukket det opp mange likes fra fjern og nær. Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra kolleger, forteller den danseglade polititjenestemannen, som også har publisert videoen på sin Youtube-side.

- Det er jo bare positivt å skape litt stemning på arbeidsplassen!

Gammel gatedanser

Videoen ble filmet i forbindelse med et MC-kurs på gamle Fornebu flyplass rundt årtusenskiftet.

- Det var godt vær og det ble filmet, så helt spontant gjorde jeg noen bevegelser. Jeg gjorde noen moves! Jeg er jo en gammel gatedanser med storhetstid tilbake i 1983, så dette kom helt spontant, sier han.

På begynnelsen av 80-tallet var Tonsjø en av de første til å gjøre Michael Jacksons berømte «moonwalk» i Oslos gater.

- Jeg sto på Karl Johan og opptrådte for mange, mange mennesker. Den gangen var dette eksotisk. Jeg har alltid vært veldig musikk- og rytmeinteressert, og har bierverv som DJ. Jeg har spilt på mange politifester, for både POD, PST og Kripos.

Også på julebord

Tonsjø sier han har hatt «en og annen opptreden» på julebord og jobbtilstelninger.

- Men kvaliteten har gått ned litt i takt med årene. Ferdighetene har ikke blitt særlig holdt ved like. Man må trene for det, forklarer danseløven.

Han forteller at han aldri har vært redd for å eksponere seg selv, og at han synes videosnutten var morsom.

- Trafikkpolitiet bruker jo ikke den skinndressen lenger! sier Tonsjø, som i mange år jobbet både på Trafikkorpset og med trafikk på Stovner politistasjon i Oslo.

- Det har jo hendt seg at jeg ved enkelte anledninger, for eksempel under Holmenkollen skifestival, har gjort noen sånne bevegelser for å få folk over veien. Men stort sett har jeg regulert trafikken på vanlig måte.

Powered by Labrador CMS