Brynjer seg nok en gang i toppsjiktet

Denne trøya holder deg varm på lange vaktsett.

Publisert

Jeg har testet ut Brynjes Arctic Zip Polo med 3/4 hals. I motsetning til en tidligere test, hvor Brynjes Super Thermo var i fokus med sine egenskaper også på sommeren, er denne testet med tanke på vinterhalvåret. Og da gjerne når det virkelig kryper nedover på gradestokken. I testperioden har været bydd på alle sine sider. Tørt, vått og fra 10 pluss til 20 minus.

Trøya inngår i Brynjes Arctic double-serie. Serien er et innovativt to-lags funksjonstøy basert på Brynjes unike nettingstruktur innerst mot kroppen, kombinert med merinoull på utsiden. Helt konkret er ytterste del 80 prosent merinoull og 20 prosent polyamid. Det innerste laget, altså nettingen, er 100 prosent polypropylen.

Polypropylen gikk jeg grundig inn på hva er i forrige test av Brynje, men kort oppsummert er det fuktighetsopptaket på imponerende 5 prosent som er mye av hemmeligheten.

Trøya har tommelfingergrep for bedre komfort, men man får også versjon uten denne funksjonen. Det samme gjelder halsen, som på denne er 3/4, men kommer også med full hals helt opp. Uansett hvilken man velger, er begge med glidelås.

Både halsen og glidelåsen på versjonen jeg har testet, er også det som skuffet meg mest. Halsen fordi den verken blir fugl eller fisk, og at den på grunn av sin ufullstendige lengde blir noe løs og lefsete. Riktignok er dette smak og behag. Når det gjelder glidelåsen, er den etter min mening noe luggete. Med det mener jeg at den ikke sklir på tennene i låsen. I tillegg er hele glidelåsen, inkludert hempen, av et slikt metall at kulda fort setter seg. På de kaldeste turene er dette noe jeg fort kan irritere meg over. Alternativet kunne vært så mye bedre.

På den positive siden, er dette en trøye som har gitt meg mye av akkurat det jeg trenger. Dette er en varm trøye med høy komfort. Innerdelen med netting gjør at det blir få kontaktpunkter mot kroppen. Den tar opp minimalt med fuktighet og tørker fort. Ved aktivitet som i jobb, hvor man mange ganger står ute over tid, sikres optimal isolasjon og kulde motvirkes på en meget imponerende måte.

Pluss og minus

Pluss: Meget komfortabel og lett på kroppen.

Minus: Halsen er litt lefsete og glidelåsen lugger litt.

I motsatt tilfelle, hvor løpetur eller andre aktiviteter iverksettes, fordamper overskuddsvarmen effektivt. Det tillegger jeg nettingens egenskaper.

Jeg har benyttet trøya mye på jobb og den er vasket deretter. Passformen holder seg bra og den lukter ikke. Ikke ennå. Noen trøyer blir fort slik og det blir spennende å se på dennes egenskap rundt dette.

Privat har den vært med meg på langrenn og løping opptil flere ganger. I min form og med min midtlivskrises svetteprosent har den fått kjørt seg. Men lovnaden om kombinasjonen varme og fuktighetsopptak, stemmer godt.

Fakta

Produsent: Brynje

Vekt: 470 gram

Pris: 1549 kroner

Utstyret som testes i denne spalten velges ut etter innspill fra lesere eller testpersoner. Utstyret leveres tilbake etter at testen er gjennomført.

Tross sine små minuser, er dette en trøye som jeg varmt anbefaler.

Les flere tester her.

LES OGSÅ: Løsningen for kalde føtter

Powered by Labrador CMS